<

Волинські мами розділилися у своєму ставленні до вакцинації проти поліомієліту

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:37 | 7.04.2016 / Новини /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Україна провела триетапну додаткову імунізацію проти поліомієліту, яка тривала чотири місяці. За цей час батьки юних українців розділилися у своїх поглядах. Одні довірилися медикам та зробили всі три вакцинації для своєї дитини, інші поставили під сумнів як якість вакцини, так і необхідність позапланової імунізації.

«Поліомієліт – це висококонтактне інфекційне захворювання, яке викликається вірусом поліо. Небезпечне воно тим, що уражаються нервові клітини, і це призводить до паралічів або парезів. Також вірус може призвести до летальних наслідків. Найнебезпечнішим це захворювання є для дітей віком до 5 років», – каже національний медичний експерт ЮНІСЕФ Андрій Загребельний, – пише Громадське.Волинь.

Лікар зазначає, що поліомієліт не підлягає лікуванню. З його слів, циркуляцію поліомієліту можна подолати лише при використанні оральної вакцини та за умови вакцинації не менш ніж 95% дітей, які підлягають імунізації.

«В рамках проведення турімунізації щепленню у Волинській області підлягали майже 128 тис. дітей. З них охоплені майже 68%. Найкраще спрацювали Луцький, Турійський, Горохівський та Камінь-Каширський райони. Найменше охоплення імунізацією у Луцьку – 32%. До 17 квітня всі, хто бажає щепитися від поліо, можуть звернутися у кабінет щеплень», – зазначає лікар-епідеміолог Павло Пахолюк.

Медик зауважує, що під час додаткової імунізації проти поліомієліту на Волині не було жодного випадку побічних реакцій, спричинених через вакцину. Павло Пахолюк запевняє, що вакцина, яку використовують в Україні, цілком безпечна. Нею він вакцинував і своїх дітей. За словами медиків, основною причиною невиконання щеплень були відмови.

Ми спробували дізнатися, чому ж батьки відмовляються від вакцинації. На жаль, ніхто не погодився прокоментувати на камеру таку свою позицію. Проте в коментарях у соціальній мережі Фейсбук мами були більш активними. Багато з них бояться вакцинувати своїх дітей тому, що бояться побічних реакцій.

Водночас, не всі так скептично ставляться до вакцинації. «Я мама двох дітей і з самого народження робила всі щеплення. Вважаю, що тим що зараз у світі зникли небезпечні хвороби, ми вдячні вакцинації. Коли я воджу своїх дітей на щеплення, перевіряю, чи вони здорові, здаю аналізи, міряю температуру. Звичайно, я переживаю, хвилююся, але розумію, що питання не робити щеплення не має стояти навіть апріорі”, – розповідає співзасновник благодійного фонду «Стопрак» Марія Адамчук.

Ми намагалися почути позицію різних сторін: лікарів, батьків. Спробували показати аргументи за та проти вакцинації. Детальніше дивіться у нашому сюжеті.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа