<

Волинські лісівники сплатили майже 250 мільйонів податків

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:41 | 6.01.2017 / Новини /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Протягом 2016 року підприємствами лісової галузі Волині сплачено до бюджетів усіх рівнів 190,2 млн грн. Крім того, лісогосподарські підприємства сплатили єдиного соціального внеску в сумі 58,7 млн грн. Тож загалом лісівники за рік сплатили податків і зборів на 248, 9 млн грн, що на 57 мільйонів  більше, ніж за 2015-й.

Варто зазначити, що 66, 4 млн грн від цієї суми надійшло у місцеві бюджети. Таким чином у Волинській області саме державні лісогосподарські підприємства залишаються бюджетоутворюючими.

Слід відмітити дотримання у звітному періоді розрахункової дисципліни на підприємствах, адже лісгоспи не мали боргів перед державою та своїми працівниками. При цьому підвищувалась заробітна плата працюючих.

У 2016-му середньомісячна зарплата по області становила 7 тис. грн і зросла, порівняно з 2015 роком, на 2 400 грн.

Такі показники стали можливими завдяки підвищенню ефективності використання лісосировинних ресурсів. Адже колективи державних лісогосподарських підприємств, які функціонують на Волині, спрямовують свою діяльність на зростання продуктивності насаджень, відтворення лісів, поліпшення санітарного стану та якісного складу лісового фонду, помірну лісоексплуатацію та раціональну переробку деревини. Саме це є визначальним фактором  у розвитку та нарощенні потужностей підприємств.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер