<

Волинські дітлахи на світлинах першої половини ХХ століття

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:08 | 9.04.2017 / Новини / /
Перегляди
3
/ Коментарі відсутні

Сьогодні  увазі ласкавих читальників пропонуємо підбірку дитячих фото маленьких мешканців наших теренів з часу 1930 – 1950-х років. Усі знимки походять із села Брани на Горохівщині.

Дітвора на світлинах гарно вбрана, з легенькими посмішками на обличчях. Хтось навпаки по-справжньому стривожений процесом фотографування. А дехто й зовсім у фотооб’єктив не дивиться.

Дитинство наших дідусів-бабусь не було безтурботним. Практично усі вони на власні очі бачили лихоліття війни.  Фотографії, попри усі негаразди й біди, здебільшого сповнені дитячим оптимізмом, безпосередністю, позитивом, – повідомляє видання Хроніки Любарта.

Придивіться до світлин – там чимало цікавих деталей із волинського повсякдення у більш як півстолітній ретроспективі! Лиш погляньте на ці миловидні платтячка, штані-галіфе, вишукані беретики! Дітвора на фото – справжні модники і модниці.

Бранівські діти у вишиванках

Фото нижче походить з часів Другої Речіпосполитої. На стіні сільської «Просвіти» бачимо портрет президента Ігнація Мосціцького. А під його парсуною – хлопчик у вишитій мамою чи бабусею сорочці.

Із наступної світлини на нас дивиться трійко дітей. У вишиванці – син бранівського солтиса Мойсея Шнайдра – Сергій. Поруч із хлопчиком –  сусідська дівчинка Ліда, донька бранця Юхима. Праворуч, з конваліями у руках й стрічкою у косах, стоїть Сергійкова двоюрідна сестричка Женя Садова. 

Тут – фото усієї родини:

Бранівська родина Шнайдрів, перші повоєнні роки. Діти: Женя, Сергій, Семен (Сєнько), Євгеній


Далі на фото малі мешканці Бран, імена яких, на жаль, не відомі. Особливо колоритним видається весільний музика, йому від сили років чотири :) Милота!




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця