<

Волинські депутати облради «за» продовження терміну перебування авто з іноземною реєстрацією

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:44 | 6.05.2016 / Новини /
Перегляди
0
/ коментарі 3

Закарпатська обласна рада звернулася до Волинської облради, аби місцеві депутати підтримали два звернення до вищого керівництва країни. Зокрема, щодо забезпечення доступності легкових автомобілів іноземного виробництва для громадян України та внесення змін до правил перебування транспортних засобів з іноземною реєстрацією на території України.

Про це стало відомо сьогодні, 5-го травня, під час засідання постійної комісії з питань міжнародного співробітництва, зовнішньоекономічних зв’язків та інвестицій, – повідомляє ВолиньPost.

Такий крок мотивують тим, що, завдяки можливості спрощеного перетину кордону із суміжними європейськими країнами, перед українцями відкриваються широкі перспективи для розвитку ділових та робочих стосунків, а це сприяє добробуту населення.

Крім того, пояснюють: попри те, що Україна нараховує кількатисячні штрафи власникам авто з іноземною реєстрацією за “простій”, держава втрачає набагато більше коштів.

Тож пропонують термін перебування автомобілів із закордонною реєстрацією продовжити до року. Депутати Закарпатської облради пропонують розглянути можливість внесення змін до ч. 3 ст. 380 Митного кодексу України.

Депутати Волинської обласної ради майже одноголосно заявили, що потрібно підтримати це звернення, адже зараз авто – це вже вимога часу, а не предмет розкоші.

“Крім того, на кордоні зменшаться черги, адже людям не доведеться кожні 5 днів їздити туди-сюди”, – кажуть депутати.

Щоправда, один із обранців громади, Роман Микитюк, який між іншим, колись був очільником Ягодинської митниці, звернення не підтримав. Мовляв, якщо звернення Закарпатської обласної ради приймуть на найвищому рівні, то це аж ніяк не вирішить питання черг на кордоні.

“Всі автомобілі, куплені закордоном, використовуються для того, аби їздити ними в сусідні держави”, – заявляє Микитюк.

Попри це, за звернення Закарпатської обласної ради проголосували майже всі депутати.




коментарів: 3
  1. Той Микитюк, певно, має круту машину. ВСІ!!!! митники мають круті машини, хати виростають за рік-півроку. Але ніхто нічого в державі не помічає. А я, простий вчитель, за 1000доларів купив би машину в Польщі. Не для того, щоб возити сигарети- держава скоро це прикриє. Але таким 2микитюкам” незрозуміти протих бюджетників.

  2. підтримали звернення і що? від цього стало менше п”яних довбойобів за кермом саме корит на польських номерах? зменшили би краще акциз в декілька разів і поставили б викиди на рівні євро-3 хоча б і ніхто б ці відра на польских номерах не брав би

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер