<

Волинські бійці презентували виставку «Я захищав Свій Світ»

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:33 | 20.12.2015 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

У Луцьку в Галереї мистецтв відкрито виставку «Я захищав свій світ». В експозиції – художні роботи трьох демобілізованих бійців АТО Андрія Соломіна, Олега Приходька і Руслана Кашаюка. Поштовх творити їм дала арттерапія і засновник проекту «АРТпостріл» Тетяна Мялковська.

«Усі хочуть жити. Але коли настає час захищати свій світ, то кожен захищає щось своє. Хтось подушку, яку він дуже любить, хтось своїх дітей, а хтось борщ, який варить його дружина, бо він хоче його зїсти сто тисяч разів. Це наші воїни світла, які взяли в руки пензель і зробили свій перший крок до мистецтва», – розповідає Тетяна Мялковська, – повідомляє Громадське.Волинь.

Зокрема, Андрій Соломін до того, як пішов на війну, працював над створенням свого генеалогічного дерева. А вже по поверненні зі Сходу вирішив намалювати кожного з предків на склі. На картинах Руслана Кашеюка – Господь Ісус, що обрерігає Україну, Світ і кожного з нас. А Олег Приходько представив не тільки свій живопис, а й зібрану ним колекцію унікальної української вишивки. Найдавніший експонат – це вишивка 20-х років минулого століття.

Відкриття виставки робіт трьох бійців завершилося перформансом театру «ГаРмИдеР», під час якого відвідувачі і учасники проекту «АРТпостріл» створили картину на стіні галереї.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця