<

Волинські активісти Євромайдану про повернення Микитюка

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:51 | 20.06.2015 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Журналісти видання ВолиньPost поцікавилися думкою волинських активістів Євромайдану та чиновників про повернення Романа Микитюкана посаду керівника митниці.

Щодо нового призначення на стару посаду прозвучали такі думки:

Депутат Волиньради Володимир Бондар: «Ставлюся вкрай негативно, я вважаю, що це недопустимо за даних умов, щоб люди такого плану як пан Микитюк очолювали взагалі будь-які державні структури, і впершу чергу митницю, тому що людина не вперше перебуває на такій посаді, і тільки той, хто зовсім не цікавиться справами, не знає, які оборудки мали місце на митниці під час його голововування».

Активіст Євромайдану України Ігор Алєксєєв: «Я вам так скажу, якщо в нас країною керує колишній регіонал, то це нічого дивного, що колишній регіонал керуватиме Ягодинською митницею».

Активіст Євромайдану Волині Володимир Пащенко: «Я думаю, що це виклик всім майданівцям… Мені цікаво, як він пройшов процес люстрації , що тоді таке люстрація в Україні. Мені просто бракує слів. Я нічого не маю проти Микитюка Романа, але напевно завтра по цій логіці мають повернутися Калєтнік, Пшонка, Віктор Янукович і Азаров…Виходить так?».

Заступник голови Волиньради Олександр Пирожик: «Знаєте, я б не хотів коментувати, зважаючи на те, що це депутат, але я схиляюся до тої думки, що тут має враховуватися думка не лише депутатського корпусу, але й думка громади. Якщо більшість громади вважає, що це не відповідає тим процесам, які забезпечують люстрацію, значить ця думка громади має домінувати в подібних питаннях».

Голова ГО «Автомайдан Волині» Сергій Поха: «Негативно. Він себе зарекомендував. Як людина може бути на посаді і бути таким олігархом як є».

Депутат Волиньради Святослав Боруцький: «Я вважаю, що ті люди, які керували при Януковичу не мають права займати посади. Якщо люди можливо десь працювали, але пройшли люстрацію і не були задіяні в тих чи інших деструктивних моментах, репресіях, то в індивідуальному підході можливо й можна, я маю на увазі без прізвищ, але ті люди повинні пройти люстрацію, і тоді ми можемо говорити чи достойні ці люди займати посаду, чи не достойні».

Самооборонівець Андрій Хвидчак: «Я взагалі проти повернення на старі чи рівнозначні посади людей, які, скажімо так, були основою режиму Януковича, в тому числі і по нашій Волинській області. Це стосується всіх екс-регіоналів і депутатів обласної ради, і районних рад. І Микитюка це так само стосується. Якщо у нас нормально сприймається, що колишні члени цього злочинного угрупування, по суті існують і зараз кругом нас, тобто залишаються головами державних установ, головами лікарень».

Депутат Луцької міської ради Андрій Осіпов: «Я його особисто не знаю, але я вважаю, що призначення осіб, до яких існує упереджене ставлення в суспільстві – це є певною мірою знущання з минулорічних подій Майдану. Тому вважаю, що влада, яка займається такими призначеннями, має зважати на те, що це підсилює градус суспільного невдоволення і може зрештою призвести до певного соціального вибуху, адже однією з умов революції Гідності було очищення влади… Відносно самого нього я нічого не можу сказати, бо я з ним не працював, а відносно цієї ситуації виглядає не гарно».




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер