<

Волинська влада не знає, що робити з відходами з ветсанзаводу

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:01 | 10.04.2017 / Новини /
Перегляди
1
/ коментарі 2

Волинська влада відмовилася від ідеї спалювання відходів із Ковельського ветсанзаводу в пересувному крематорії.

Про це повідомляє ВРД НСТКУ.

Голова Волинської ОДА Володимир Гунчик розповів: протиепізоотична комісія має вирішити, що робити з рештками тварин, які гниють просто неба на території Ковельського ветсанзаводу.

Зі слів губернатора, комісія перед прийняттям рішення має заслухати думки екологів, земельників, місцевої влади і громади. Одна з пропозицій, що розглядали раніше, — спалювати туші у пересувному крематорії. Однак, повідомив Володимир Гунчик, нині від неї відмовились, бо це не вирішить проблеми.

«Такий крематорій спалює за добу 5 тонн, а в нас – 3 тисячі тонн. Будемо цілий рік спалювати… Хоча треба використовувати всі альтернативні варіанти паралельно. Ми повинні врахувати інтереси всіх, але насамперед, – ковельської громади, на території якої сьогодні знаходяться ці гадості. Боюся, щоб не вийшло так, що всі пропозиції закінчаться тим, що залишки тварин так і залишаться гнити на території Ковельського ветсанзаводу. Тому прошу екологів, водників, земельників підготувати кілька пропозицій, які будуть пропущені через рішення комісії, і протоколи комісій обов’язково мають бути розміщені на сайті облдержадміністрації», – зазначив Гунчик.




коментарів: 2

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер