<

Волинська прокуратура розкритикувала роботу поліції

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:22 | 9.07.2016 / Новини / , /
Перегляди
3
/ Коментарі відсутні

Прокуратура Волині виявила порушення органами поліції законодавства при застосуванні заходів примусового характеру, пов’язаних із обмеженням особистої свободи громадян. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Волинської області.

Прокуратура області провела перевірку дотримання вимог чинного кримінально-виконавчого законодавства та законодавства про адміністративні правопорушення при виконанні та застосуванні заходів примусового характеру, пов’язаних із обмеженням особистої свободи громадян, у роботі органів поліції області.

З’ясували, що упродовж поточного року органи поліції області адміністративно затримали та доставлено до приміщень відділів та відділень поліції 465 осіб.

Виявили п’ять фактів безпідставного доставляння порушників до відділів та відділень поліції при наявності можливостей скласти протоколи про адміністративні правопорушення на місці їх вчинення.

Викрили також 34 випадки неоформлення матеріалів про адміністративне затримання правопорушника.

Не завжди працівники органів поліції області повідомляють родичам осіб, затриманих за вчинення адміністративних правопорушень, про місце їх перебування.

На порушення вимог закону вони також у встановлених законом випадках іноді не повідомляють Волинський обласний центр із надання безоплатної вторинної правової допомоги про затримання громадян, порушуючи їх право на безоплатну правову допомогу.

Визначили і факти невиконання органами поліції області постанов судів про накладення адміністративного арешту, що сприяє уникненню правопорушниками адміністративної відповідальності.

Допускають порушення й у здійсненні контролю щодо осіб, засуджених до покарань, не пов’язаних із позбавленням волі. Індивідуально-профілактичну роботу з такими засудженими проводять формально, що призвело до того, що упродовж січня–травня 2016 року вони вчинили чотирнадцять повторних злочинів.

За наслідками перевірки прокурор Волинської області вніс вказівку тимчасовому виконувачеві обов’язків начальника ГУ НП в області з вимогою негайно вжити заходів до усунення виявлених порушень та притягнути до дисциплінарної відповідальності службових осіб, відповідальних за їх допущення.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця