<

Волинська область має поставити до лав ЗСУ 540 контрактників

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:01 | 15.02.2016 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Голова Волинської обласної державної адміністрації Володимир Гунчик розповів про свою участь у засіданні Ради регіонального розвитку у м. Києві.

Зокрема було розглянуте питання щодо сприяння обласними та Київською міською державною адміністраціями комплектування Збройних сил України особовим складом на контрактній основі, – повідомляє Під прицілом.

Це відбулось 15 лютого під час оперативної наради з головами райдержадміністрацій та міст Волині у режимі відео селектору.

Володимир Гунчик розповів що державою розпочато поступовий перехід збройних сил України на контрактну основу.

«Звичайно це досить не дешевий процес, який вимагає відповідного періоду часу. Але, як показує досвід діяльності Збройних сил України у 2014-2015 роках, необхідність переходу на контрактну форму – це є вимога часу, це є сьогодні та необхідність реформування Збройних сил від якої не відійти», – розповів Володимир Гунчик.

Він розповів, що перед волинською владою поставлене завдання у першому кварталі 2016 року забезпечити Збройні сили України 540 контрактниками.

Сьогодні вже готові проходити контрактну військову службу близько 120 волинських військовослужбовців.

На раді оборони було прийнято рішення максимально залучити до цієї роботи ветеранські організації воїнів АТО, представників громадських організацій волонтерів, людей, які добре знають специфіку військової служби.

За дорученням ради оборони на Волині у районних центах зайнятості будуть створені додаткові робочі місця. Нові працівники розповсюджуватимуть інформаційні матеріали щодо залучення до контрактної служби демобілізованих воїнів.

Володимир Гунчик розповів, що воїни-контрактники будуть забезпечені мінімальною заробітною платою у розмірі 8 000 гривень. Мінімальна заробітна плата офіцерів складатиме 12 000 грн.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер