<

Волинська митниця ДФС перерахувала до держбюджету більше 73 мільйонів гривень додаткового імпортного збору

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:09 | 9.04.2015 / Новини / /
Перегляди
3
/ Коментарі відсутні

З початку запровадження додаткового імпортного збору до державної скарбниці волинські митники спрямували понад 73 мільйони гривень цього нового митного платежу. А це 16,4 відсотка від решти суми митних платежів, що перерахована Волинською митницею ДФС до держбюджету за цей час.

Про це на зустрічі з представниками волинського бізнесу – суб’єктами зовнішньоекономічної діяльності повідомила заступник начальника УАМП та МТР Любов Ілюшик.

«Запровадження нового імпортного збору – доцільний крок  з точки зору залучення додаткових фінансових ресурсів у державний бюджет. Щодо його адміністрування, то фахівці митниці забезпечують адекватний рівень надходжень. Цей збір встановлено Законом на чіткий перелік товарів. Відтак,  Волинська митниця не може розглядати питання щодо звільнення від оподаткування окремих суб’єктів, незважаючи на будь-які аргументи», – підкреслила Любов Ілюшик.

Нагадаємо, що з 26.02.2015 року відповідно до норм Закону України від 28.12.2014 №73-VII «Про заходи щодо стабілізації платіжного балансу України відповідно до статті XII Генеральної угоди з тарифів і торгівлі 1994 року» строком на 12 місяців в Україні запроваджено додатковий імпортний збір.

Додатковий імпортний збір справляється з товарів за такими ставками: 10% – для товарів,що класифікуються в товарних групах 1-24 згідно УКЗЕД, 5 % – для товарів,що класифікуються в товарних групах 25-97 згідно УКЗЕД, 10% – для товарів,що підлягають оподаткуванню ввізним митом згідно ст.374 МК України.

Додатковий імпортний збір справляється незалежно від інших видів мита і включається і базу оподаткування податком на додану вартість.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця