<

Волинська команда фельдшерів виборола першість у Польщі

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:14 | 20.09.2016 / Новини /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Волинська команда фельдшерів невідкладної швидкої допомоги виборола перше місце серед іноземних команд-учасників на змаганнях парамедиків у Польщі. Окрім того, волиняни потрапили у другу десятку загального рейтингу конкурсу, тим самим обігнавши й польські команди.

Про це йшлося 20 вересня під час брифінгу у Волинському обласному центрі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф за участю головного лікаря Олега Куца, – пише ІА Волинські новини.

П’ятнадцятий міжнародний відкритий чемпіонат з екстренної допомоги проходив з 14 по 17 вересня у польському місті Білосток. У змаганнях взяли участь 50 команд парамедиків з Польщі та Білорусі та одна команда медиків “швидкої” з Волині, яка, власне, єдина представляла Україну. Додамо, що саме волинянам вдалося вибороти пермогу та здобути кубок першості.

Головний лікар Олег Куц розповів, що участь в змаганнях волинської команди була під питанням, оскількі в бюджеті не передбачили фінансування на такі заходи.

«Ми їздили до Польщі не за бюджетний кошт, а цілком по запрошенню від польських парамедиків, з якими підтримуємо добрі дружні стосунки. Наші фельдшери та водії вже не вперше відзначаються на міжнародних змаганнях, тож, вочевидь, репутація уже працює сама на себе», – зазначив Олег Куц.

На чемпіонаті парамедиків у Польщі Волинь представляла команда з трьох людей. Проживанням, харчуванням та усім необхідним для змагань їх забезпечили колеги, працівники невідкладної допомоги з Білостока.

Суть змагань полягала у завданнях, які були максимально наближені до реальних подій. Квести, нічні виклики, реанімації – все те, з чим медики «швидкої допомоги» зустрічаються чи не щодня на своїй роботі. Цікаво, що, незважаючи на суттевий мовний бар’єр, волиняни досить легко знаходили спосіб порозумітися з польськими колегами, та навіть випереджали їх в окремих змаганнях.

«Мені дуже приємно бачити, що ми нічим не гірші за європейців. Автомобілі у нас хороші, обладнанням ми забезпечені не гірше, ніж поляки, а от повноважень в реальності виконуємо значно більше. Польський парамедик поспішає довести хворого в клініку, а наш фельдшер надає невідкладну реанімацію прямо в машині, адже в лікарнях, куди везуть пацієнтів, на чергуванні може бути лише медсестра», – додає головний лікар.

Тож усі ці навички, зі слів Куца, допомогли нашим фельдшерам перемогти білоруських колег та отримати першість серед іноземних команд. Окрім того, волинські медики увійшли в двадцятку кращих команд чемпіонату.

Додому з Польщі привезли кубок першості, подарований поляками ларингоскоп та іменні подяки від Польського міністерства охорони здоров’я.

<




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер