<

Волинський «портрет» народного депутата. Опитування

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:05 | 25.10.2014 / Новини / , /
Перегляди
6
/ Коментарі відсутні

Напередодні парламентських виборів 26 жовтня, редакція інтернет-видання «БУГ» вирішила опитати нововолинців, яким, на їхню думку, має бути народний депутат України. Коментарі респондентів дозволили сформувати «портрет» нардепа, який буде представляти інтереси 19-ого виборчого округу у Верховній Раді.

На думку людей, до парламенту безперечно повинна потрапити свідома, освічена та грамотна людина, що буде нести відповідальність за власні дії, добросовісно виконувати ту програму, яку підтримали виборці, розумітися в законотворчих процесах. Депутат не має бути злодієм. Нововолинці вимагають також справедливості від законотворця та прозорості своїх дій.

Майже всі опитані виділили таку рису як чесність.

«Кандидат повинен бути чесним як перед виборцями, так і перед собою», – зауважив респондент.

Народний депутат завжди повинен пам’ятати, що його обрав саме народ. Тому він обов’язково мусить звітувати про свої дії перед людьми.

Респонденти також вказали, що на їхню думку входить в депутатські обов’язки. Зокрема, народний депутат повинен дбати про добробут держави та регіону, який представляє в парламенті, вирішувати суспільні проблеми. А для цього необхідно спілкуватися з людьми у своєму окрузі, радитися та прислухатися до їхньої думки.

В Законі України «Про статус народного депутата України» в розділі 3, статті 24 чітко вказані обов’язки народного депутата України на яких наголосили респонденти.

Закон України «Про статус народного депутата України»

Розділ 3

Стаття 24. Обов’язки народного депутата України

Народний депутат зобов’язаний:

1) дбати про благо України і добробут Українського народу, захищати інтереси виборців та держави;

2) додержуватися вимог Конституції України, цього Закону, закону про регламент Верховної Ради України та інших законів України, додержуватися присяги народного депутата України;

11) постійно підтримувати зв’язки з виборцями, вивчати громадську думку, потреби і запити населення, а у разі необхідності повідомляти про них Верховну Раду України та її органи, вносити пропозиції та вживати в межах своїх повноважень заходи щодо їх врахування в роботі органів державної влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій;

12) інформувати виборців про свою депутатську діяльність через засоби масової інформації, на зборах виборців періодично, але не рідше двох разів на рік;

13) розглядати звернення виборців відповідно до вимог та в порядку, встановленомуЗаконом України “Про звернення громадян”.

14) проводити особистий прийом громадян у дні, визначені Верховною Радою України для роботи з виборцями.

15) здійснювати безпосередньо або із залученням своїх помічників-консультантів, представників громадськості контроль за розглядом у органах державної влади та органах місцевого самоврядування, на підприємствах, в установах та організаціях пропозицій, заяв та скарг громадян, які надійшли на його ім’я…




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 Квітня, Вівторок
15 Квітня, Понеділок