<

Волинську ОДА пікетували через «формулу Штайнмаєра»

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:48 | 3.10.2019 / Новини / , /
Перегляди
0
/ коментарі 2

Вранці 3-го жовтня активісти прийшли до представників Волинської облдержадміністрації та обласної ради, з вимогою не допустити капітуляцію України за «формулою Штайнмаєра».

Пікет відбувся у приміщенні Волинської ОДА, – передає Волиньпост.

Нагадаємо, 1 жовтня учасники Тристоронньої контактної групи (ТКГ) з урегулювання ситуації на Донбасі погодили і підписали так звану «формулу Штанмайєера». Документ передбачає запровадження закону про особливий статус окупованої частини Донбасу після проведення там місцевих виборів, згідно з законодавством України, та підтвердження вільного і демократичного проведення спостерігачами від ОБСЄ.

Акції протесту відбувалися у різних містах України, масштабні мітинги відбулися у Києві.

У Луцьку ж вирішили найперше створити Волинський комітет протидії капітуляції, а згодом – зібрати мітинг під ОДА.

Відтак, представники різних громадських організацій, політичних партій і небайдужі жителі прийшли до представників влади, аби передати свої вимоги, які вже встигли сформулювати у зверненні до президента України Володимира Зеленського та голови Верховної Ради України Дмитра Разумкова, нардепам від Волині.

Під час акції протесту виступив екс-заступник голови облради, депутат Олександр Пирожик. Він зауважив, і на місцях, і в Києві повинні робити все для недопущення продажу землі та недопущення капітуляції України за «формулою Штайнмаєра».

Активіст, екс-боєць полку «Азов» Андрій Д’яченко наголосив на тому, що влада запустила у суспільство декілька дуже підлих меседжів.

«Вони, для прикладу, ходять і розказують людям про те, що ті, хто проти «формули Штайнмаєра» виступають проти миру, а за війну і кров. Дуже смішно, коли диванні експерти і домогосподарки, котрі знають про війну з фейсбучної стрічки розповідають нам – фронтовикам і волонтерам – про те, що віна – це страшно. Давайте розтлумачимо, чому такий наївний підхід до справи, коли люди думають, що трьома підписами можна вирішити питання війни, не працює. Можна наводити десятки прикладів з історії. Але найяскравіший – це Будапештський меморандум. Були провідні держави, підписалися, гарантували, а потім нас всіх пошили в дурні через 20 років. Те саме буде з «формулою Штайнмаєра. Якщо ми підемо на компроміс хоча б на пів кроку – Україна зникне як держава», – висловився Андрій Д’яченко.

Він додав, що активні люди, які «не ведуться на серіал «Свати», яким не байдужа доля держави, не згідні на будь-які поступки.

Депутат Луцькради Павло Данильчук зауважив, що сьогоднішня влада є політично слабкою у міжнародному плані.

Їх затиснули з одного боку москалі, а з іншого – Європа», – сказав Данильчук.

«Який може бути особливий статус та вибори? Це маячня! Подивіться, як проголосувала України! Люди ведуться на картинку, на маніпуляції, на інформаційну політику ворога. Як можна проводити вибори там, де 5 років була окупація, де голосують за ригів, за проросійські сили? Цього не можна допускати», – додав Данильчук. На його переконання, головне зараз – гуртуватися усім силам, аби Україна не втратила суверенітету.

Данильчук також зауважив, що зараз важливо проводити сесії міських та інших рад на Волині, аби офіційно висловлювати свою позицію.

Депутат Луцькради Микола Федік проінформував, що проведення сесії міської ради ініціюватимуть на найближчий вівторок. За його словами, ініціюються позачергові сесії у Іваничівському та Любомльському районах.

Перший заступник голови Волиньради Юрій Поліщук, взявши слово, запевнив, що “формула Штайнмаєра” – відверто злочинний крок теперішньої влади. Він зауважив, що Олександр Пирожик написав звернення, його зареєстрували, наступний крок – зібрання сесії облради та прийняття цього звернення.

Микола Федік прочитав усім присутнім звернення Волинського комітету протидії капітуляції, яке адресують президентові України Володимиру Зеленському та голові Верховної Ради України Дмитру Разумкову, нардепам від Волині, а також голові Волиньради Ірині Вахович та виконувачу обов’язків голови ОДА Олександру Киричуку.

Текст звернення подаємо без змін:

Президент Володимир Зеленський йде курсом капітуляції України. Крок за кроком він наближає державу до прірви. Погоджена ним формула Штайнмаєра – це пролог української капітуляції. Далі буде зустріч у Нормандському форматі. Вона має всі шанси стати аналогом Мюнхенської змови 21-го століття. Після цього Україну чекає повернення в орбіту “русского міра” та поступовий демонтаж української державності, а Росію – скасування санкцій.

Ми вважаємо, що настав час діяти, а не мовчати. Інакше нас просто поставлять перед фактом. І вже завтра ми прокинемося у зовсім іншій реальності. Не можна допустити, щоб долю України вирішували її вороги, друзі її ворогів і зрадники. Запрошуємо всіх, кому небайдуже майбутнє країни, долучатися до спільної справи протидії капітуляції.

Ми вимагаємо від Президента України Володимира Зеленського, Голови Верховної Ради України Дмитра Разумкова:

1. За жодних умов не допустити надання «особливого статусу» окупованим територіям ні за т. зв. формулою Штайнмаєра, ні шляхом внесення змін до законодавства України.

2. Притягнути до кримінальної відповідальності та позбавити громадянства усіх, хто зрадив Українську державу, працював на окупаційну адміністрацію, брав участь у бойових діях проти українських підрозділів та вчиняв інші злочини.

3. Проводити вибори до органів місцевого самоврядування на тимчасово окупованих територіях лише після повної деокупації та перепаспортизації всього населення, здійсненої шляхом перевірки кожної особи на наявність громадянства інших держав, на співпрацю з окупаційним московським режимом, на лояльність до України та відповідність статусу громадянина України.

4. Запровадити реальний, а не «фейковий», як у грудні 2018 року, військовий стан у прифронтових територіях і повну економічну, енергетичну, ресурсну та транспортну блокаду тимчасово окупованих територій, яку тримати до повної деокупації цих територій.

5. Розірвати дипломатичні відносини, а також усі міжнародні договори з РФ та не відновлювати їх до повної деокупації Московією всіх українських територій.

6. Домогтися реальних кроків на підтримку України від держав, які декларували безпеку та недоторканність кордонів України в обмін на відмову від ядерної зброї. Укласти двосторонні угоди зі США та Великою Британією про повномасштабну військову допомогу Україні, а також щодо надання летального озброєння та довгострокової військово-технічної допомоги.

7. Відкликати з Тристоронньої контактної групи у Мінську Леоніда Кучму, який показав свою неспроможність відстояти державницькі інтереси.

8. Скасувати Закон України про особливий статус Донбасу як такий, що суперечить Конституції і несе пряму загрозу українському суверенітету (чинний до 31 грудня 2019 р.).

9. Прийняття закону щодо проведення комплексу заходів стосовно деокупації окремих районів Донецької та Луганської областей і Автономної Республіки Крим.




коментарів: 2

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа