<

Волинському майстру художньої вишивки – 80 років. Фото

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:02 | 23.10.2014 / Новини / , /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні
savka4

У Волинському краєзнавчому музеї пройшов творчий вечір з майстром художньої вишивки Юрієм Савкою з нагоди 80-річчя автора та 20-річчя його творчої діяльності.

Для учасників заходу ювіляр підготував виставку вишиваних образів видатних постатей України, повідомляє прес-служба ДП Волинські старожитності.

Виставкова колекція „Штрихи історії України у вишиваному портреті” була скомпонована у 2006 році.

Згодом вона поповнилася новими роботами. З 2007 року під цією назвою було проведено 35 персональних виставок. Всього за час творчої діяльності Юрія Савки організовано 60 виставок.

У Волинському краєзнавчому музеї експонуються вишиті портрети Тараса Шевченка, Лесі Українки, Олени Пчілки, Івана Франка, Івана Богуна, Романа Шухевича, Степана Бандери, Андрея Шептицького, Миколая Крушевського, Дмитра Блажейовського, Валентини Михальської, Уласа Самчука та інші.

Вишитий Юрієм Емануїловичем образ В’ячеслава Чорновола був переданий представниками крайової організації „Рух” Волинському краєзнавчому музею.

Під час заходу Ю. Савка представив для учасників рушник створений у пам’ять відомої кримської вишивальниці Віри Роїк. На ньому поєднана орнаментика Полтавщини, Поділля, Криму – тих територій, з якими пов’язані життя і творчість Віри Сергіївни. Доповнює композицію твору вишитий мотив „Життя”.

На захід завітали друзі, колеги, шанувальники творчості майстра. Звучали щирі вітання, віршовані посвяти, пісні у виконанні вокального ансамблю української пісні „Журавка”.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер
27 Березня, Середа