<

Волинській ОДА відмовили у позові до Волиньради щодо бюджету

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:11 | 16.02.2019 / Новини / , /
Перегляди
0
/ 1 коментар

Волинський окружний адміністративний суд, розглянувши заяву про забезпечення позову Волинської обласної державної адміністрації до Волинської обласної ради про визнання протиправним та скасування рішення «Про обласний бюджет на 2019 рік» не задовольнив її.

Про це йдеться на сайті Волинської обласнох ради.

Волинська обласна державна адміністрація в особі голови ОДА Олександра Савченка звернулась до Волинської обласної ради про визнання протиправним та скасування рішення від 20.12.2018 року №22/13 «Про обласний бюджет на 2019 рік».

Одночасно із позовною заявою позивач також подав заяву про забезпечення позову шляхом зупинення дії рішення Волинської обласної ради.

Дослідивши наявні в матеріалах справи докази та проаналізувавши мотиви, якими Волинська обласна державна адміністрація обґрунтовує заяву про забезпечення позову, суд дійшов висновку, що на час розгляду вказаної заяви заявником не доведено, що невжиття заходів забезпечення позову може істотно ускладнити чи унеможливити виконання рішення суду або ефективний захист або поновлення порушених чи оспорюваних прав або інтересів позивача.

Окрім того, з сукупного аналізу приписів ст. 117 та ст. 122 Бюджетного кодексу України вбачається, що порушення вимог щодо складання місцевих бюджетів в частині міжбюджетних трансфертів, доходів та видатків місцевих бюджетів, що враховуються при визначенні обсягу міжбюджетних трансфертів, дає право суб’єкту бюджетного процесу вищого рівня протягом одного місяця з дня набрання чинності рішенням про відповідний місцевий бюджет звернутися до суду з одночасним клопотанням про невідкладне зупинення дії рішення про відповідний місцевий бюджет до закінчення судового розгляду справи.

Враховуючи наведене, заява Волинської обласної державної адміністрації про забезпечення позову не підлягає до задоволення.

Керуючись статтями 150, 151, 154, 243, 248, 256, 295 Кодексу адміністративного судочинства України, суд відмовив у задоволенні заяви Волинської обласної державної адміністрації про забезпечення позову.




один коментар
  1. позов і заява про забезпечення позову – це різні речі. Заголовок у вас не вірний, виправте

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер