<

Волинські вчителі будуть змушені перервати відпустки, щоб вручити учням атестати

Цей запис опубліковано більш як рік тому
07:12 | 4.06.2020 / Новини / , /
Перегляди
12
/ 1 коментар

Волинські вчителі змушені будуть вийти на один день на роботу під час відпустки, щоб діти отримали атестати про загальну середню освіту.

Про це Суспільному розповіла начальниця обласного управління освіти Людмила Плахотна.

Навчальний рік, згідно з законодавством, мав закінчитися 1 липня, каже начальниця обласного управління освіти. У зв’язку з карантином, цього року є зміни.

“Можуть бути на один день відкликані з відпустки для того, щоб вони взяли участь у голосуванні в педраді. Частина педагогів до цієї пори, можливо, уже відбуде відпустки, адже є початкова ланка”, – розповіла начальниця управління освіти і науки облдержадміністрації Людмила Плахотна.

У закладі загальної середньої освіти селища Цумань Ківерцівського району працює понад 90 вчителів. Учителька біології і географії Наталія Гайворонська каже: через карантин, мусить вносити зміни у плани на відпустку.

“Ми завжди йдемо назустріч дітям, але взагалі така перспектива є сумнівною і мене особисто не влаштовує”, – каже учителька Наталія Гайворонська.

Заступниця директора Цуманського закладу загальної середньої освіти Леся Зубенко розповіла: на онлайн-нараді, яка відбулася 2 червня, із педагогами вирішили, що у відпустки працівники підуть із 1-го липня і на один день за рахунок відгулів вийдуть на роботу, щоб провести педраду.

“Для рішення педради треба щоб були учителі. А вчителів треба відпускати у відпустку, або тримати їх на роботі до 30 липня”, – розповіла заступниця директора Цуманського закладу загальної середньої освіти Леся Зубенко.

В області є три школи з вечірньою формою навчання, зі слів Людмили Плахотної, нині у них вчиться 376 учнів.




один коментар
  1. Агов!!! Схаменіться! Невже це проблема і питання, яке треба висвітлювати? Відпустка 56 днів, завжди влітку…. Яка проблема вийти на один день? Про це треба писати? Про це треба інформувати? Невже нема в освіті проблем, які варто висвітлювати?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Березня, Вівторок