<

Волинські строковики ВВ пішли у відпустку

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:30 | 15.10.2014 / Новини / , /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні
23w

Після бунту нацгвардійців у Києві з особовим складом військової частини А 1141 провели бесіду за участю військового прокурора.

Про це розповів командир частини підполковник Степан Логуш, – повідомляє інформаційне агентство Волинські новини.

Нагадаємо, строковики, які були призвані у 2013 році і відбували службу у внутрішніх військах МВС (нині – Національна гвардія України) днями в столиці вчинили бунт. Більше 300 «ВВшників», покинули розташування своєї частини і прийшли до Адміністрації Президента, вимагаючи демобілізації. Криків «Дембель!» не могли припинити ні командири, ні бійці добровольчих батальйонів, які прийшли з госпіталю, аби втихомирити вояк. Подібна акція, щоправда, менш чисельна, відбулася тоді ж у Харкові.

Аби втихомирити строковиків, командування Нацгвардії пішло на поступки, і всім, хто вже відслужив півтора року, надали 10-денну відпустку за сімейними обставинами. Як розповів командир в/ч 1141 підполковник Степан Логуш, такі відпустки надали й тим строковикам, які служили в Луцьку.

Однак подібні акції протесту серед військових – неприйнятні, каже він.

«Військові, які прийняли присягу повинні служити до того часу, поки не буде підписаний указ про демобілізацію. Тим паче, що вже пройшли три хвилі мобілізації. Можливо, ця акція була спланована спеціально для закордонних ЗМІ, або це політичне замовлення, можливо, пов’язане з призначенням нового Міністра оборони. Але обов’язково, правову оцінку таких дій зробить прокуратура. А моє ставлення до цієї акції – вкрай негативне», – каже він.

З його слів, уже наступного дня відбулася розмова з особовим складом за участю військового прокурора. Службовцям пояснили, яка відповідальність настає за самовільне залишення військової частини. Підполковник Логуш переконує: підлеглі поставилися до всього з розумінням і намірів бунтувати ні в кого не було.

А тим часом, частина луцьких нацгвардійців виконують завдання в зоні АТО. І всі вони, каже Степан Логуш, забезпечені необхідним на 100%. Є і теплий одяг, спальники, намети, каремати, взуття, білизна, доставляється провіант.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер