<

Страйк шахтарів на Волині: перекрили трасу, бо півроку не отримують зарплату

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:04 | 14.10.2014 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні
DSC_0867

Нововолинські шахтарі перекрили автомобільну дорогу, щоб домогтися виплати заробітної плати, яку їм боргують приблизно півроку, – повідомляє інтернет-видання «БУГ».

У Нововолинську 14 жовтня о 9:30 працівники шахти №10 «Нововолинська» перекрили трасу державного значення Р-15 Ковель-Червоноград-Львів-Жовква. Люди обіцяють не розходитись, поки не прийдуть повідомлення про нарахування коштів на мобільні телефони.

На розмову з гірниками прийшли директор ДП «Передпускова дирекція шахти №10 «Нововолинська» Петро Солоп, мер міста Віктор Сапожніков та представник замовника з Державного підприємства «Дирекція по будівництву об’єктів» з Червонограда.

Гірники розповіли, що вже впродовж шести місяців вони не отримують заробітну плату, незважаючи на те, що кошти, за їхніми даними, вже є. Вони наголосили, що вже не вперше дирекція притримує виплати. Минулого року шахтарі сім місяців чекали грошей, доки не пригрозили перекрити трасу. Також робітники розповіли, що вже два роки як не отримують коштів на спецодяг, а також не мають виплат на оздоровлення.

«Протягом двох років ми не отримуємо коштів на спецодяг, немає оздоровчих. Депутати мають оздоровчі, вони ж працюють у дуже шкідливих умовах. Не виконується закон «Про підвищення престижу шахтарської праці», і ніхто не поніс кримінальної відповідальності за затримку заробітної плати»,  – розповідає один із шахтарів.

Шахтарі кажуть, що робочий процес в шахті триває, незважаючи на відсутність заробітної плати:

«Ми відкачуємо воду, підтримуємо життєдіяльність шахти. Кожного вже відправляли у відпустку за власний рахунок на 15 днів. Щоб не втратити стаж, ми беремося тепер за різні роботи».

Гірники розповіли, що 13 жовтня їхню шахту відвідав нардеп Євген Мельник, хоча раніше на шахті вони його не бачили. Профспілка шахтарів неодноразово письмово зверталася до Києва і повідомляла чиновника про заборгованості, проте відповіді не було.

Своєю чергою, директор ДП «Дирекція по будівництву об’єктів» Віктор Дук вважає, що комусь вигідно не відновлювати фінансування будівництва шахти. «Ця акція не має ніякого політичного забарвлення. Здійснюється толерантно, за попередженням», – додав він.

На акції також були присутні представники міліції, вони забезпечували безпеку руху та охорону громадського порядку під час протесту. Начальник міліції громадської безпеки В’ячеслав Мартинюк зауважив, що ця акція цілком законна і що про неї правоохоронні органи повідомили заздалегідь. Він також повідомив, що порушень громадського порядку під час акції не зафіксували.

Сьогодні, 14 жовтня, акція триватиме до 16:30.

“Якщо сьогодні нічого не допоможе, будемо збиратися вже завтра та перекривати дорогу в іншому місці”, – зазначив один із шахтарів.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа