<

Волинські письменники проти російського реваншу в Україні і закликають Зеленського змінити курс

Цей запис опубліковано більш як рік тому
07:14 | 23.06.2020 / Новини / /
Перегляди
5
/ коментарі 24

Письменники Волині написали звернення до громадян, влади та Президента Володимира Зеленського, в якому висловили протест проти проросійського курсу нинішньої влади.

Зі слів членів Волинської обласної організації НСПУ, з приходом до влади Володимир Зеленський оточив себе «некомпетентними, непрофесійними, а часто й ворожими до України діячами, серед яких немало корупціонерів». Їхня діяльність призвела до економічної кризи, потім до гуманітарної, «а зараз нагадує війну проти досягнень, здобутих українцями пролитою кров’ю під час Революції Гідності та на фронті російсько-української війни». Про це повідомляє Вісник+К.

«Ми, українські письменники, члени обласної організації Національної спілки письменників України, висловлюємо рішучий протест із приводу останніх резонансних подій в Україні – згортання досягнень Революції Гідності, переслідувань українських патріотів, намагання витіснити українську мову російською та відверто проросійський курс влади Президента Зеленського і його провладної партії «Слуга народу», – йдеться у зверненні.

«Повертаються в Україну злочинці режиму Януковича, започаткований процес кримінального переслідування учасників Майдану, триває наступ на українську мову та кіноіндустрію, профануються минулі досягнення в галузі освіти й медицини. Оточення Зеленського відверто лобіює інтереси олігархів Коломойського та Ахметова. Не розкриті гучні кримінальні злочини, зате призначені Президентом правоохоронці різних відомств охоче переслідують тих, хто чинить опір окупації України Росією», – зазначають письменники.

Окрім того, в Україні вільно почуваються партії, які підтримують Росію, зокрема «активно просувають ідеї постачання води в окупований Крим, здачі інтересів України в ході Мінського процесу, скорочення українського війська тощо».

Останньою краплею, додають волинські письменники, стало кримінальне провадження проти колишнього Президента України Петра Порошенка з приводу надання Православній церкві України Томосу про автокефалію. Цим вчинком влада Зеленського «ставить під сумнів не лише створення єдиної помісної православної церкви в Україні, добровільний масовий перехід вірян до ПЦУ, а й процес визнання української церкви у світі».

Члени Волинської обласної організації НСПУ закликають владу та силові відомства припинити сприяння проросійській політиці.

«Президенте Володимире Зеленський, ми разом із іншими людьми, яким небайдужа доля України, залишаємо за собою право закликати народ до непокори, якщо ви не зміните курс, який ось уже рік провадите.

Український народ має досить сил, щоб захистити себе, а ми, українські письменники, не маємо права мовчати!

Ні російському реваншу в Україні!» – йдеться у зверненні.




коментарів: 24
    • Мдя, достатньо буде в НАТО вступити, і війні кінець. Москалі на сильних не нападають

      • угу, а якшо кляті маскалі не злякаються, то нато тебе відправить з ними розбиратися…як молодшого брата…

  1. Але я ніколи нн чув про ту письменницю. Де її романи та оповідання? Хто бачив чи читав?

    • Шо, кремлебот, твої хазяї в методичках про цих письменників не писали, то для тебе вони і не існують?
      Шо ж ти таке продажне?!

  2. український народ показав “останню краплю” по відношенню до петра на виборах(так як надіялися що він “сяде” надовго)))) видно тепер скрутно письменникам ,що їм приходиться так заробляти…

    • До чого тут письменники хороші вони чи погані, до чого тут пеця, який би він не був, мова йде про те що зрадники здають по трохи Україну ворогам, а ви якщо це підтримуєте то теж “прідателі родіни” сталін за таке розстріляв би, а сім’ї ваші згноїв би в таборах. І ху…ло вас по голівці за таке б не погладив. Тому дякуйте Богу що живете в більш менш демократичній державі, де кожен має право висловлювати свою думку. Цінуйте вже, те що маєте, а не тоді коли втратите.

      • коли дивишся теревеньки петра з заокеанським хазяїном, то якось і не сумніваєшся що зрадник здавав Україну “друзям”)) і це було явно не потроху. і вова також вирішив з “заходом” “дружити” от і маємо те шо маємо.. а на рахунок демократії то вона в нас тільки для “ізбраних”..всіх інших хто вирішив висловлювати свою думку..б’ють,убивають і т.д.

          • він “вірзе” по записи розмов хряка з Байденом, не чув ? послухай, може зацикавишся

          • те відчуття… коли проросійский кремлебот(який завжди пише те що вигідно рашці і путлеру) називає “кремлеботом” тебе))))))))))))))))

          • І що ж там такого страшного на тих записах? Он путлєр у відкриту предявляє нам територіальні претензії, а ви йому жопу цілуєте

        • Ну тебе ж з Денами, Дєдами, Гаврошами та іншими не вбили, а в москалії, за такі дописи проти держави, у вас би “випадково” омон знайшов гранату після чого ви би “самі признались” що хотіли підірвати кремль і посадили б вас за тероризм років на 20 і скоріше за все ви би до кінця терміну не дожили.

          • Кремлебот, путлєру вже доклав про нас патріотів?

          • Олег прієхал в жопу мира
            А там ему и говорять
            Что ето вовсе і не жопа а жопа там откуда он

          • допис проти держави це коли зрадника називаєш зрадником, злодія злодієм і т.д. ….і саме головне не пишеш про “сасєдєй” упоменання за яких вже дійсно підз….ало

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 Квітня, Вівторок