<

Волинські правоохоронці розкрили теракт, вчинений ватажком спецбатальйону «ДНР»

Цей запис опубліковано більш як рік тому
22:34 | 10.04.2019 / Новини / , /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Розкрили терористичний акт, вчинений у перший рік військового протистояння в районі проведення АТО на території Донецької області.

Відбулося це завдяки прокуратурі Волинської області, слідчому відділу та оперативних підрозділів Управління СБУ в області, Головному управління військової контррозвідки СБУ, Військовій служби правопорядку у Збройних силах України та Головному управлінню Національної поліції, – повідомила прес-служба Волинської області.

13-го вересня 2014 року бойові підрозділи терористичної організації “ДНР” силами близько 300 чоловік під керуванням бойовика з позивним “Душман”, в супроводі двох танків та трьох БМП, з метою захоплення територій, порушення громадської безпеки, залякування населення та впливу на прийняття рішень органами державної влади України, вчинили озброєний напад на один із блокпостів Збройних сил України на території Донецької області.

У ході бойового зіткнення вони убили трьох та поранили одинадцять військовослужбовців, а також знищили майно військової частини, у тому числі дві одиниці техніки, вартістю близько 300 тисяч гривень.

Двох українських солдатів бойовики полонили.

Наразі зібрано достатньо доказів вчинення керівником батальйону спеціального призначення терористичної організації «ДНР» – “Душманом” – терористичних актів та незаконного викрадення і позбавлення волі людей (кримінальні правопорушення, передбачені ч. 2 ст. 258, ч.2 ст. 146 КК України).

У подальшому бойовика буде оголошено в розшук, а також отримано дозвіл на його затримання та розпочато щодо нього спеціальне (заочне) досудове розслідування, а надалі – й спеціальний судовий розгляд.

Зауважимо, що за вчинені ним злочини Кримінальним кодексом України передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк до 12 років.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер