<

Волинські патрульні знялись у фотосесії, щоб привернути увагу до безпритульних собак

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:56 | 11.04.2019 / Новини / /
Перегляди
7
/ Коментарі відсутні

Патрульна поліція Волинської області долучилась до соціального проекту в підтримку безпритульних собак спільно із КП «Ласка».

“Сьогодні пропонуємо вам переглянути неймовірні світлини.
Для наших працівників це була перша фотосесія на таку тематику, адже ми переконані: тварини заслуговують належного ставлення.
Тож закликаємо не викидати собак чи котів на вулицю, дбати про тварин, а також по можливості брати собак з комунального підприємства, що на вулиці Мамсурова, до себе додому”, – інформує прес-служба патрульної поліції Волині.

Якщо ви станете свідком неналежного або жорстокого поводження з тваринами, повідомляйте поліцію за номером 102. Цьогоріч на службу 102 надійшло 3 повідомлення про жорстоке поводження з тваринами з м. Ковеля та 4 – з м. Луцька.

Інформуємо також, що у Луцьку рішенням міської ради затверджені правила утримання тварин, з документом можна ознайомитись тут: https://www.lutskrada.gov.ua/…/pro-zatverdzhennya-pravyl-ut…

За неналежне поводження з тваринами передбачена адміністративна або кримінальна відповідальність.

Згідно зі ст. 154 КУпАП (порушення правил тримання собак і котів), тримання собак і котів у місцях, де це заборонено відповідними правилами, чи понад установлену кількість, чи незареєстрованих собак, або приведення в громадські місця, або вигулювання собак без повідків і намордників (крім собак, у реєстраційних свідоцтвах на яких зроблено спеціальну відмітку) чи в невідведених для цього місцях, – тягне за собою попередження або накладення штрафу на громадян від одного до трьох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і попередження або накладення штрафу на посадових осіб – від трьох до п’яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Ті самі дії, що спричинили заподіяння шкоди здоров’ю людей або їх майну, а так само повторне протягом року вчинення порушення з числа передбачених частиною першою цієї статті, – тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від трьох до п’яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією тварин і на посадових осіб – від чотирьох до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Згідно зі ст. 299 ККУ (жорстоке поводження з тваринами), знущання над тваринами, що відносяться до хребетних, вчинене із застосуванням жорстоких методів або з хуліганських мотивів, а також нацькування зазначених тварин одна на одну, вчинене з хуліганських чи корисливих мотивів,- караються штрафом до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців. Якщо ж такі дії вчинені у присутності малолітнього,- вони караються штрафом до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до двох років.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер