<

Волинські енергетики попереджають: робити «круті» селфі на опорах небезпечно для життя

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:15 | 28.05.2020 / Новини / /
Перегляди
2
/ коментарі 2

27-го травня у Ківерцівському районі підліток забрався на анкерну опору повітряних ліній електропередачі напругою 35 тисяч вольт. У результаті сталася трагедія, дитина загинула від ураження електричним струмом.

Через пандемію коронавірусу в українських школярів з’явилося багато вільного часу, який вони проводять без нагляду дорослих, оскільки школи закриті на карантин. У пошуках розваг діти здійснюють небезпечні для життя і здоров’я дії. Проте спроби зробити «круте» селфі поблизу діючих ліній електропередачі чи трансформаторних підстанцій обертаються трагедією або серйозними проблемами для здоров’я і життя дітей.

Аби запобігти випадкам травматизму при спробах зробити екстремальну фотографію на об’єктах електромереж, у ПрАТ «Волиньобленерго» укотре наголошують: об’єкти електричних мереж та їхні конструктивні елементи – це не місце для розваг! Пам’ятайте, ефектна фотографія на опорі може стати вашим останнім знімком в житті!

Підлітки, забираючись на електроопору, не задумуються про небезпеку, на яку наражають себе. Є велика імовірність, що будь-який інцидент, пов’язаний з порушенням правил безпеки на енергооб’єкті, може мати трагічний результат. Опіки, переломи, травми внутрішніх органів можуть стати наслідком ураження електричним струмом і падіння з висоти.

Іншою поширеною небезпечною ситуацією є рибальство під лініями електропередачі. Наближення  вудок до проводів може призвести до ураження струмом з усіма описаними наслідками.

У «Волиньобленерго» закликають обдумано ставитися до свого здоров’я та життя. Дотримуйтеся правил безпеки поблизу об’єктів енергетики. А також нагадуйте періодично дітям та підліткам про такі правила. Звертайте увагу на попереджувальні знаки на енергооб’єктах. «Стій! Напруга!»,«Не влазь! Уб’є » – це попередження про реальний ризик для життя та здоров’я!

Волинянам нагадують, уздовж повітряних ліній електропередачі встановлена охоронна зона у вигляді земельної ділянки і повітряного простору:

  • 0,4 кВ –  2 метри;
  • 10 кВ – 10 метрів;
  • 35 кВ – 15 метрів;
  • 110 кВ – 20 метрів;
  • від огорожі або споруди за периметром трансформаторних підстанцій – 3 метри;
  • від підземних кабельних ліній електропередачі – 1 метр.

Також у жодному разі не можна наближатися на відстань менш як вісім метрів до оголених проводів, які лежать на землі.

Якщо ви стали свідком будь-яких небезпечних інцидентів, повідомляйте у цілодобову безплатну лінію кол-центру 0-800-21-01-31. Не будьте байдужими!

Пам’ятайте, будь-які дії поблизу енергооб’єктів – невиправданий ризик, який може вартувати здоров’я, а то й життя!




коментарів: 2
  1. Теперішня молодь, заради крутого селфі, готова хоч в атомний реактор залізти…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер