<

Волинянин змайстрував екомобіль

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:25 | 16.10.2014 / Новини / /
Перегляди
31
/ Коментарі відсутні
ww111671

Волинянин, поєднавши деталі від мотоцикла та автомобіля, змайстрував чотирьохколісний велосипед.

Вадим Назаренко із Нової Вижви Старовижівського району змайстрував диво-ровер, – повідомляє Волинь-нова.

“На нашому подвір’ї лежало чимало залишків брухту, з яких Вадим зварив основу.  Окремі запчастини взяв від мотоцикла та автомобіля, два колеса — від старого велосипеда, а ще два нові купив”,  розповідає його дружина Ірина.

Для того щоб зручно було возити пасажирів, чоловік “позичив” сидіння у звичайних крісел. Кермо спочатку думав поставити автомобільне, але воно виявилося трохи завелике, тоді як від звичайної комп’ютерної приставки.

За словами Ірини, десь тиждень мудрував Вадим над своїм чотириколісником. Мабуть, найбільше пораділа йому шестирічна донька Вікторія — її тато першою покатав з вітерцем на диво–ровері.

“Коли Вадим виїхав на центральну вулицю, односельчани й усі, хто траплявся на шляху, реагували по–різному: одні називали його диваком, інші й собі просили проїхатися”, – згадує жінка.

Головними недоліками такого велосипеда є те, що ним дещо важче, ніж двоколісним, рушати, а також, зважаючи на розміри, розвертатися. Але трохи призвичаївшись, відкриваєш для себе, який він зручний.

“Я вже сама переконалася, що на асфальті звичайний велосипед до нього не дорівняється”, —-каже Ірина.

Своїм транспортним засобом Вадим мандрував і в сусідні Брідки, і до Старої Вижівки – возив ним будматеріали на хату, яку споруджують у селищі. Нині чотириколісник трохи сумує без господаря, який на заробітках у Польщі, але радо стає у пригоді Ірині. Вона, до слова, готується подарувати чоловікові синочка чи ще одну донечку. Очевидно, зважаючи на це, Вадим виношує плани удосконалити свій винахід — додати ще одні педалі, колесо та сидіння. Можливо, навіть обшити каркас велосипеда металом, щоб ще більше нагадував автомобіль, у якому вистачить місця одразу для всієї сім’ї.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця