<

Волиняни молились за Україну на Святій Землі. Фото. Відео

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:45 | 6.10.2014 / Новини / /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні
IMG_3275

Волиняни молились за мир в Україні під час чергового богомілля на Святу Землю, організованого паломницьким центром “Україна”.

Прочани відвідали монастир Євангеліста Марка, храм Йоана Предтечі, усипальниця єрусалимських патріархів, – повідомляє прес-служба Волинської єпархії УПЦКП.

Прощу 22–29 вересня очолював митрополит Луцький і Волинський Михаїл. Головною її особливістю стали посилені молитви за мир і кращу долю для Вітчизни. Тож у місцях, де це було можливо, відправлялись молебні за спокій в Україні, за здоров’я українських воїнів, у місцях поминання померлих – заупокійні літії за тих, хто віддав своє життя  за Батьківщину.

Монастир Євангеліста Марка зведено, за переданням, там, де стояв дім Марії, його матері. Ймовірно, тут переховувався апостол Петро після втечі з темниці. А найголовніше – храм вважається одним із гаданих місць Тайної Вечері. Особливістю святині є те, що Богослужіння тут відправляють арамейською мовою, якою проповідував Ісус Христос.

У храмі Йоана Предтечі знаходиться ікона з частинкою мощей Хрестителя. А в церкві Сорока севастійських мучеників під дзвіницею базиліки Гробу Господнього міститься усипальниця єрусалимських Патріархів XIX століття. Поруч – храм Якова, брата Господнього, із чудотворною іконою Богоматері.

Ель-Мухрака на горі Кармель поблизу м. Хайфи – місце, де Господь прийняв жертву пророка Іллі небесним вогнем і пророк переміг цим у суперечці з язичницькими жерцями.





Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця