<

Волинян-ветеран колишньої 51-ої бригади увійшов до складу збірної України і бігтиме 44-ох кілометровий марафон у США

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:21 | 25.10.2019 / Новини / , /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

До складу збірної України з бігу для подолання повної дистанції 42 кілометри у 44-му міжнародному Марафоні Морської піхоти у США увійшли волиняни, учасники бойових дій.

Про це повідомили на сторінці організації “Спілка воїнів АТО Волині” у фейсбук.

У команді – Оксентюк Богдан – ветеран спецпідрозділу НГУ, призер та член збірної України Invictus Games 2018 у Австралії та Ушарук Богдан – ветеран ЗСУ, 51 ОМБР, який бігтиме повну дистанцію вдруге.

Загалом у команді десять учасників, п’ятеро з них бігтимуть десять кілометрів, решта – 42. Кожен із них зауважує, що це честь разом представляти країну і зізнаються, що біг став їхньою наснагою на життя.

Поза командою й регулярні учасники Марафону. Усі вони відлетіли до США 24-го жовтня. А сам військовий марафон, який є одним із найбільших у світі, відбудеться 27-го жовтня.

Серед тих, хто візьме участь у заході, колишні військові, які зазнали поранень на передовій. Вперше із ветеранами бігтиме і дівчина, яка пішла добровольцем на передову, де зазнала травм від обстрілу окупантів і втратила ногу.

Оля Бенда добровільно пішла на війну, а у травні 2017 року під час обстрілів вона втратила ліву ногу. Саме тоді дівчина вирішила, що з усім впорається.

“Треба демонструвати, щоб люди не здавалися, аби вони не боялися падати, не здавались і не опускали руки”– каже вона.

“У мене не одна контузія, а біг полегшує головні болі, звільняє думки від усього. Якось біжиш і ні про що не думаєш – легко стає”, – розповідає один із учасників марафону.

У марафоні візьме участь і Олександр Терещенко. Він кіборг, що втратив на Сході обидві руки і пошкодив око. Поруч із ним бігтиме учасник торішнього марафону і також боєць АТО.

“Усе неможливе можна зробити можливим. У нас на спинах написано “Ukraine army” – ми розповідаємо, хто такі українці, хто такі українські ветерани, і що у нас триває війна”, – кажуть ветерани бойових дій.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа