<

Волинь збільшує кількість експорту

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:11 | 19.09.2014 / Новини / , /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні
SONY DSC

Цьогоріч частка волинського експорту на 9% перевищує показники минулого року.

У п’ятницю, 19 вересня,  на засіданні комісії з питань міжнародного співробітництва, зовнішньоекономічних зв’язків та інвестицій обговорили питання  про стан зовнішньоекономічної діяльності області та залучення іноземних інвестицій в економіку області у І півріччі 2014 року., – повідомляє прес-служба Волинської облдержадміністрації.

Начальник управління міжнародного співробітництва та європейської інтеграції облдержадміністрації Андрій Ломага повідомив, що зовнішньо-торгівельний баланс області становить 707 млн.  доларів. Частка експорту — 312 млн. доларів, що на 9% перевищує показники минулого року.

Дві третини товарів та послуг волиняни експортують до країн ЄС.Підприємства області відправляли переважно електричне обладнання, механічні пристрої, деревину і вироби з неї, меблі, пластмаси, полімерні матеріали, текстильний одяг, насіння і плоди олійних рослин, зернові культури, м’ясо та молочну продукцію.

Одержували – засоби наземного транспорту, крім залізничного, електричне обладнання, нафтопродукти, механічні пристрої, чорні метали, деревину та вироби з них, папір та картон, пластмаси, полімерні матеріали, гуму, каучук, добрива, живі тварини, м’ясо і субпродукти.

Найбільше товарів експортували підприємства обласного центру, міст обласного значення та Луцького, Ківерцівського і Рожищенського районів, імпортували – міст Луцька і Нововолинська та Луцького району.

Тим часом, зменшилися обсяги імпорту в зовнішньо-торгівельному обороті області порівняно з минулоим роком на 38%.  Частина імпорту становить 352 млн. доларів. Серед причин зменшення робсягів називають зниження купівельної спроможності волинян.

В економіку області за перше півріччя 2014 року було залучено 8  млн. доларів. 80 % інвестицій — з країн Європи.
Інформацію депутати взяли до відома.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер