<

«Волинь» везе з Харкова бойову нічию

Цей запис опубліковано більш як рік тому
23:29 | 11.05.2015 / Новини / , /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

У харківському матчі «Металіста» і «Волині» було чимало принципових моментів.

Усі ми пам’ятаємо про перипетії грудневого поєдинку суперників та суддівства у ньому. Після нього лучанам зарахували технічну поразку 0:3. У складі «Волині» тепер грають екс-металісти Шарпар і Шуст. Ну, звісно, не варто забувати й про те, що харків’яни все ще мали теоретичні шанси поборотися за зону у Лізі Європи, а «волиняни» гідно закінчити сезон, – повідомляє прес-служба волинського клубу


Порівняно із грою проти «Шахтаря» у «Волині» склад змінився тільки Гуменюком, який на правому фланзі замінив травмованого Парцванію.

Початок гри був традиційно за «волинянами», які більше володіли м’ячем, хоч до реальних моментів справа не дійшла. Забагато втрат м’яча припускалися гості в атаці.

У середині тайму гості трохи «сіли» у захист, відтак складалося враження, що «Металіст» домінував. Але до небезпеки з їхнього боку справа доходила нечасто. Можна згадати хіба удар із небезпечного штрафного від Бобка та декілька прострілів-подач, які ліквідував Шуст, а ще невдалий прийом м’яча від Прийомова у центрі штрафного – перебував нападник у хорошій позиції…

Тим часом гості забили гол майже «у роздягальню». На 40 хвилині Політило гросмейстерським пасом знайшов на фланзі Польового, той сильно прострілив у штрафну, де Кобахідзе дотиком переправив круглого у правий кут воріт Погорілого – 0:1! Це був четвертий гол Сандро у цьому сезоні за «Волинь», крім того, лучани нарешті забили після «сухих» матчів проти «Ворскли» і «Шахтаря».

У другому таймі складалося враження, що це «Волині» слід було забивати вдруге, аніж «Металісту» відігруватися. Кобахідзе після подачі Політила головою влучив у руки Погорілого, Ерік прострілив з лівого флангу на Матея, але той у ближньому бою з кілької спроб не зміг дати кіперу господарів.

Відзначимо й два суперечливих суддівських рішення. Можаровський не надумав призначати пенальті, коли Бабатунде рукою звалили у штрафному, згодом боковий рефері помилився, коли свснув офсайд в Еріка, який розпочинав практично гольову атаку…

Харків’яни запам’яталися ударом Іщенка, якому дав раду Богдан Шуст. Перший справді небезпечний удар по володіннях Шуста відбувся на 73 хвилині – це Прийомов потужно приклався із 24 метрів. Шуст відбив, але вже наступне вкидання ауту принесло господарям успіх. Каядо у боротьбі із Жунічем примудрився віддати на вільного Прийомова і той обвідним ударом забив Богдану – 1:1.

Гості не довго думали з відповіддю. Лучани провели блискучу атаку, яку розпочав ще Шуст. Бабатунде запустив флангом Мемешева, який щойно вийшов на заміну, Редван сильно прострілив на дальню стійку, яку закрив Бікфалві – 1:2!!!

«Металіст» після цього довго не міг прийти до тями, а «Волинь» в кінці матчу провалилася в захисті. Болбат точно подав на Прийомова і той ударом головою зрівняв рахунок з близькою відстані – 2:2.

Лучани зіграли у «котики-мишки» з харків’янами, бо за хвилину вийшли уперед! Гуменюк «пальнув» з 30 метрів і Погорілий перевів кулю на кутовий. Пішла подача й Ерік відірвався від Рижука та ударом головою увіткнув кулю в нижній кут воріт Погорілого – 2:3!!!Вітаємо Еріка з поверненням у бомбардирську гонитву, наш румун забив 14 гол і знову опинився в трійці кращих стрільців чемпіонату.

Але й це ще було не все. Селін прорвався флангом, подав і Бєсєдін знову ж таки ударом головою відмітився дебютним голом в УПЛ – 3:3.

На останніх секундах нагоду вирвати перемогу у лучан мав Олег Гуменюк. Захисник підключився в атаку, але розстрілюючи володіння Погорілого, не влучив у ворота – м’яч «зійшов» у нього з ноги. Шкода, бо Олег був за 8 метрів від воріт…

Фантастичний з точки зору результативності матч закінчується справді бойовою нічиєю 3:3.

Металіст (Харків): 23. Погорілий (к), 3. Іщенко, 15. Рижук, 30. Булят, 19. Селін, 80. Прийомов, 2. Довгий, 9. Бобко (Бєседін, 54), 5. Ковальчук (Назаренко, 56), 7. Болбат, 10. Каядо

Запасні: Сидоренко, 11. Барілко С., 43. Ткачук, 54. Ковтун, 86. Барілко В.

Волинь (Луцьк): 1. Шуст, 30. Гуменюк, 13. Шабанов, 15. Жуніч, 14. Польовий, 11. Шарпар, 8. Політило, 79. Бабатунде, 93. Матей, 10. Бікфалві (к), 19. Кобахідзе (Мемешев, 75).

Запасні: 74. Кичак, 26. Никитюк, 16. Шіш, 4. Приндета, 36. Годований, 89. Козьбан.

Арбітр: Юрій Можаровський (Львів)

Попереджені: Довгий (20), Іщенко (60), Булят (85), Селін (90).

Голи: Прийомов (73, 88), Бєседін (90+3) – Кобахідзе (40), Бікфалві (77, 89)




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця