<

Волинь увійшла до списку областей, де найбільше зросла вартість оренди житла

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:12 | 28.03.2023 / Новини / , , /
Перегляди
263
/ коментарі 3

У Волинській області суттєво зросла вартість оренди, ціни на квартири здорожчали більш як на 1000 гривень.

Про це повідомляє Економічна правда.

Київ тепер не найдорожче місто країни за вартістю оренди житла, яким воно було всі роки незалежності. Тепер столиця посідає третє місце.

У кінці 2022 року столицю за вартістю оренди однокімнатної квартири перегнав Львів, а з лютого на чолі списку опинився Ужгород.

За останні кілька місяців орендні ціни в обласному центрі Закарпаття підвищилися в кілька разів, перевищуючи 13 тис грн за однокімнатну квартиру, свідчать відкриті дані щомісячного моніторингу Держстату.

У перші пів року панічний ажіотаж упав завдяки деокупації півночі держави і виїзду громадян до країн Євросоюзу, але не у Львові та Закарпатті. Тамтешні орендодавці продовжують отримувати ренту від підвищеного попиту. Схоже, ці регіони відображають уявлення українців про найбезпечніші місця для життя.

Зовсім інша ситуація в регіонах, які розташовані близько до зони боїв або які перебували під окупацією. Там житло очікувано подешевшало.

Однак ця струнка логіка має винятки. Так, як свідчать відкриті дані, вартість оренди в Дніпрі зросла навіть більше, ніж у Вінниці, Рівному чи Івано-Франківську. Одна з причин – фактор внутрішньо переміщених осіб. Рятуючись від війни в її безпосередній близькості, вони, як правило, обирають найближчу сусідню місцевість.

З 24-го лютого 2022 року тренд на зростання орендних цін був характерним для більшості регіонів заходу України, де багато українців шукали прихисток.




коментарів: 3
  1. З яким завзяттям ми захоплюємось як Європейські сусіди відкривають свої обійми і двері, допомагаючи нашим співвічизникам, з таким же ентузіазмом ми заставляємо відкривати гаманці наших співгромадян і по максимуму наживаємось на своїх же, які вимушено залишають насидженні місця і шукають і притулку і елементарного співчуття.
    Попит породжує пропозицію – золоте правило і макро- і мікро- економіки, але ж совість ніхто не відміняв….
    Співмешканці Прибужжя, давайте хоч ми залишимось Людьми по відношенню до тих, хто шукає у нашому районі притулку і є адекватним.
    Всім добра!

  2. Це здирництво, показує всю нашу сутність грабувати ближнього -це є в крові Українця виховного в совкових традиціях .Так тримати !

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер