<

Волинь посідає 20 місце в Україні за розміром середньої зарплати

Цей запис опубліковано більш як рік тому
05:22 | 6.06.2021 / Новини / , /
Перегляди
851
/ Коментарі відсутні

Середня номінальна заробітна плата штатних працівників підприємств, установ та організацій області у квітні становила 10 777 грн. У загальноукраїнському рейтингу Волинь посіла 20 місце серед регіонів, включаючи місто Київ.

Дані про розмір середньої заробітної плати у першому кварталі 2021 року оприлюднило Головне управління статистики у Волинській області, – передають Волинські Новини.

Згідно з інформацією, в Україні середній розмір номінальної заробітної плати складає 13 543 грн, що майже на 20% більше, аніж середня зарплата в області. Менша ніж на Волині, середня зарплата у працівників на території Тернопільської, Житомирської, Чернігівської, Чернівецької та Кіровоградської областей.

Відзначається, що зарплата на Волині в 1,8 раза вища мінімального рівня. Порівняно з березнем 2021 року розмір заробітної плати зменшився на 2,3%, а проти квітня 2020-го збільшився на 38,9%.

Найбільш оплачуваною була робота працівників, зайнятих у сферах виробництва машин й устаткування, невіднесених до інших угруповань, меблів, фінансової та страхової діяльності, лісового господарства та лісозаготівель, державного управління й оборони; обов’язкового соціального страхування, виробництва автотранспортних засобів, причепів і напівпричепів та інших транспортних засобів, де заробітна плата перевищила середній показник по області в 1,7–1,3 раза.

Заборгованість із виплати заробітної плати впродовж квітня збільшилася на 23,7% і на 1 травня 2021 року становила 55,8 млн. грн, що дорівнює 3,4% фонду оплати праці, нарахованого за квітень. Вчасно не отримали заробітну плату 4,1 тис. волинян, зайнятих в економіці області, кожному з них не виплачено в середньому по 13 762 грн.

Гендерний розрив зарплат на Волині, до слова, складає 11,4%: жінки в середньому заробляють менше, аніж чоловіки. Хоча якщо говорити про загальноукраїнський показник, то зарплати чоловіків в середньому в Україні на 17,8% вищі аніж жінок.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця