<

Волинь: ОПОРА оскаржила в суді відмову спостерігати у Заболоттівській громаді

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:35 | 17.12.2016 / Новини / /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Ратнівський районний суд Волинської області задовольнив позовну заяву представників Громадянської мережі ОПОРА щодо відмови у реєстрації спостерігачів Заболоттівською виборчою комісією для спостереження за виборами у Заболоттівській громаді 18 грудня 2016 р. Судове засідання відбулось у п’ятницю, 16 грудня.  

16 грудня 2016 р. представники Громадянської мережі ОПОРА звернулись до Ратнівського районного суду із проханням визнати бездіяльність Заболоттівської виборчої комісії об’єднаної територіальної громади Волинської області щодо реєстрації офіційними спостерігачами представників ОПОРИ та зобов’язати Заболоттівську виборчу комісію об’єднаної територіальної громади Волинської області розглянути подання Всеукраїнської громадської організації «Громадянська мережа «ОПОРА» та зареєструвати офіційними спостерігачами. Позовні вимоги було задоволено повністю.

Громадянська мережа ОПОРА оскаржувала своє законне право на спостереження за виборами 18 грудня 2016 р. на підставі того, що у суботу, 10 грудня 2016 р., представник від Всеукраїнської громадської організації «Громадянська мережа «ОПОРА» звернувся до Заболоттівської виборчої комісії об’єднаної територіальної громади Волинської області з поданням про реєстрацію офіційних спостерігачів, надавши комісії необхідний для цього пакет документів. Про прийом документів член комісії, який чергував у приміщенні ТВК 10 грудня 2016 р., зробив відповідний запис в журналі реєстрації вхідної документації. Факт підтвердження подання документів зафіксований на відеозаписі.

У вівторок, 13 грудня 2016 р. уповноважений представник від ВГО «Громадянська мережа «ОПОРА» звернувся до виборчої комісії з проханням надати копію Постанови/Рішення про реєстрацію спостерігачів. На це член комісії відповів, що ВГО «Громадянська мережа «ОПОРА» відмовлено у реєстрації. До кінця дня комісія надасть Постанову по відмову. Пояснити в усній формі причини відмови голова та члени комісії відмовились.

Після кількахвилинної розмови з членами комісії з’ясувалось, що Заболоттівська виборча комісія 12 грудня 2016 р. засідання не проводила, відповідно, протокол засідання не вівся, жодні рішення не приймалися. Представник ОПОРИ зафіксував на відео усне підтвердження члена комісії, що засідання не проводилося.

У середу, 14 грудня 2016 р. представник від ВГО «Громадянська мережа «ОПОРА» повторно звернувся до Заболоттівської селищної виборчої комісії об’єднаної територіальної громади Волинської області з проханням надати копію Постанови про відмову у реєстрації спостерігачів, на  що йому було повторно відмовлено. Ніяких доказів проведення засідання по розгляду питання реєстрації спостерігачів надано не було, протоколу проведення засідання та постанови про відмову у реєстрації в документах комісії відсутні .

На підставі цих фактів і відповідно до частини 5, 6 статті 66 Закону України «Про місцеві вибори», представники Громадянської мережі ОПОРА, вважаючи бездіяльність протиправною  та такою, що порушує права осіб, щодо участі у виборчому процесі, звернулась до Ратнівського районного суду Волинської області. Суд, відповідно, повністю задовольнив вимоги позовної заяви.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 Квітня, Вівторок
15 Квітня, Понеділок