<

Волинь: обговорили перспективи формування об’єднаних територіальних громад

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:24 | 17.03.2016 / Новини /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

На базі Волинського обласного центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій відбувся тематичний постійно діючий семінар «Актуальні питання діяльності органів місцевого самоврядування» з головами районних рад Волині.

У рамках семінару відбулася тематична зустріч із керівником Офісу реформ у Волинській області, виконавчим директором громадського об’єднання «Центр реформ» Анатолієм Пархом’юком та експертом Асоціації регіонального розвитку Олегом Герасимчуком.

Експерти розповіли депутатам про децентралізацію і реформу місцевого самоврядування, стан і перспективи формування об’єднаних територіальних громад на Волині.

Анатолій Пархом’юк нагадав присутнім про ту роботу, котра уже проведена в області у сфері децентралізації. Він переконаний, що процес формування об’єднаних територіальних громад – незворотній.

Обговорили присутні право на створення ОТГ, повсюдність та субсидіарність, усвідомлення відповідальності за громади та державницьку позицію.

Олег Герасимчук розповів головам районних рад про проблеми і перспективи створення об’єднаних територіальних громад у кожному із районів Волинської області. Голови районних рад були активними і цікавилися, як створити життєздатну об’єднану громаду, так звані «білі плями» тощо.

8db44b40-3e63-49e0-aa00-d32c13366226
03c773d6-98a9-48df-9ba2-6022008a7136




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер