<

Волинь – із найкращими показниками наповнення бюджету України за 2015 рік

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:39 | 27.02.2016 / Новини / , , /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Під час засідання колегії облдержадміністрації Володимир Гунчик наголосив, що саме зараз, під час змін Бюджетного і Податкового кодексів важливо працювати над наповненням бюджету.

Хороший бюджет дає можливість ефективно вирішувати ряд соціально-економічних питань та говорити про розвиток регіону. Тому Володимир Гунчик відзначив, що використовуючи досвід 2015 року, потрібно наповнити скарбниці таким чином, аби вже за результатами перевиконання першого півріччя 2016-го мати можливість активно використовувати ці кошти – пише ЗУНР.ІНФО.

За словами голови облдержадміністрації, питання наповнення бюджету було пріоритетним минулого року, і, як виявилось, не дарма. У Волинської області найкращий показник наповнення бюджетів в Україні за минулий рік.

– Потрібно дуже багато зробити для того, щоби й цього року втримати минулорічний темп, – відзначив керівник найвищої виконавчої гілки влади в області. – Ми маємо найкращий показник росту місцевих бюджетів у порівнянні з попереднім періодом, – сказав Володимир Гунчик

Так із інформації про підсумки виконання бюджету області за 2015 рік стало відомо, що до консолідованого бюджету області надійшло 7439,8 млн. грн. податків, зборів та інших доходів бюджету, що на 2350,1 млн. грн. або на 46,2 відсотка більше, ніж за попередній рік. Місцеві бюджети області за загальним фондом виконані на 112 відсотків, понад план надійшло 181,9 млн. гривень.

Забезпечено виконання всіх зведених бюджетів районів та міст обласного значення, на 112,8 відсотка виконано. З усіх місцевих бюджетів області за підсумками 2015 року не виконаний лише бюджет Черченської сільської ради Камінь-Каширського району внаслідок недоотримання запланованих обсягів надходжень рентної плати за спеціальне використання лісових ресурсів, земельного податку з фізичних осіб і єдиного податку.

Інформуючи про виконання бюджетних завдань Волинської митниці ДФС у 2015 році та про основні завдання організації виконання бюджету у 2016 році, заступник начальника головного управління ДФС в області Тетяна Харченко окреслила окремі напрями, які забезпечили область значними фінансовими ресурсами та робота над якими в цьому році дозволить наростити доходи бюджету та суттєво вплине на формування податкової бази. Це, зокрема, детінізація бізнесу.

Тож варто зазначити, що станом на 22 лютого цього року митницею перераховано до бюджету податків на суму 322,8 млн грн., виконання становить 105,1 %. З урахуванням резервів у лютому 2016 року митницею прогнозується перевиконання доведених показників на рівні 60 млн грн., відповідно на ремонт Волинських доріг буде спрямовано кошти в сумі 30 млн грн.

Також Тетяна Володимирівна відзначила, що до 29 лютого, тобто до терміну подачі звітності великими платниками податків декларацій з податку на прибуток, завершать відкриття всіх рахунків офісу великих платників податків. Це означає, що 10 % з податку залишиться на території області. Увага голови облдержадміністрації на цьому була закцентована не випадково, позаяк за його словами – це орієнтовно 30 млн грн, що є серйозним ресурсом для вирішення соціально-економічних питань розвитку регіону.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер