<

Волинь цікава туристично, – відома мандрівниця з Рівного прокоментувала створення історико-культурного екомаршруту

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:16 | 22.06.2021 / Новини / /
Перегляди
439
/ Коментарі відсутні

Керівниця туристичного клубу TroyanTrekking Таня Троянь прокоментувала створення історико-культурного екомаршруту «Волинський спадок». Відкриття якого незабаром відбудеться.

За її словами: щоразу повертаючись з далеких подорожей намагається використовувати кожну можливість проїхатися на велосипеді рідними стежками.

«У нас справді є дуже багато вартих уваги локацій і прекрасна природа, чепурні села і найкрасивіші поля. А щоразу активна реакція на такі поїздки серед моїх підписників – лиш доказ, що Волинь цікава туристично», – зазначила мандрівниця.

Волинський спадок» матиме протяжність близько 150 кілометрів. Пролягатиме суміжними громадами Волинської та Рівненської областей: Цумань, Олика, Деражне, Клевань, Білів, Пересопниця.

«Я з радістю проїду цей маршрут на велосипеді! Багато локацій мені вже добре знайомі, деякі були лиш поки в планах, тому дуже круто, що всі вони тепер будуть об’єднані в одну туристичну стежку», – відповіла на запитання чи цікаво випробувати маршрут.

Готовий офіційний маршрут, на думку мандрівниці, який ще й має ідею, однозначно збільшить коло людей, які зможуть подорожувати цією місцевістю.

«Адже не кожен вміє самостійно планувати і банально може не здогадуватися про існування деяких локацій. А можливість слідувати за маркуванням, дозволить більше насолоджуватися процесом, коли не потрібно постійно підглядати в навігатор, особливо коли їдеш на швидкості на велосипеді», – зауважила Таня.

Вона додала, що локальна туристична культура в нас тільки розвивається, та за гарного привернення уваги до «Волинського спадку», планування місць для ночівель на маршруті та створення путівника, на її думку, багато туристів захоче і зможе подолати весь маршрут.

«А хтось буде проходити його фрагментами – та це теж хороший варіант для тих, хто не має вдосталь часу і хто отримує перші туристичні досвіди.  Довгі маршрути у світі також часто долаються туристами частково, але це не відміняє їхньої важливості», – резюмувала мандрівниця.

До слова, історико-культурний екомаршрут «Волинський спадок» реалізує ГО «Волинська Фундація»  у партнерстві з Українською Природоохоронною Групою – UNCG, як проект, що був підтриманий в рамках конкурсної програми «Культура+» Українського культурного фонду.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер