<

Волонтери Волині спільно з митниками обговорили актуальні питання митного оформлення товарів для потреб АТО

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:57 | 29.05.2015 / Новини / /
Перегляди
0
/ коментарі 3

На Волинській митниці відбулась чергова зустріч з представниками волонтерського руху Волині, під час якої обговорено актуальні питання митного оформлення товарів, гуманітарних вантажів та засобів для українських військових у зоні антитерористичної операції.

Під час зустрічі, в.о. начальника митниці Андрій Андрейків акцентував увагу на тому, що нині існує низка законодавчих актів щодо діяльності волонтерського руху та ввезення гуманітарних вантажів. Однак, не всі волонтери дотримуються вимог чинного законодавства, а разом з тим є і чимало випадків, коли для оперативного вирішення ввезення деяких товарів бракує правових норм їх урегулювання.

«Відповідні пропозиції, що напрацьовані спільно з Вами, представниками волонтерських організацій Волині, будуть надіслані до органів законодавчої та виконавчої влади задля вдосконалення законодавства з питань спрощення митного оформлення вкрай важливих товарів для потреб військових та внесення відповідних змін до чинного законодавства», – зазначив Андрій Іванович.

Волонтери підтримали позицію керівника. «Ще й досі є питання , які не врегульовані законодавчо. Митниця дослухається до нас та у вирішенні найбільш проблемних питань йде нам назустріч. Щодо гуманітарної допомоги, то процедура визнання такого вантажу гуманітарним є дуже складною,» – повідомив представник волонтерського руху Волині Олексій Панасюк.

Наприкінці зустрічі, Андрій Іванович зазначив, що митниця готова до діалогу з волонтерами для оперативного вирішення проблемних питань, тому роз’яснення щодо шляхів їх вирішення та практика проведення подібних зустрічей триватиме й надалі.




коментарів: 3

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

20 Квітня, Субота
19 Квітня, П’ятниця