<

Волинські волонтери повезли 14-ій бригаді два УАЗи на передову

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:18 | 2.11.2019 / Новини / /
Перегляди
4
/ Коментарі відсутні

Волинські волонтери 1-го листопада вирушили із допомогою українським військовим на передову у Луганській і Донецькій областях.  Два автомобілі УАЗ доставлять підрозділам 14-ої окремої механізованої бригади. Крім того, зібрали два буси теплих речей, овочів, яблук, домашню консервацію, медикаменти, засоби гігієни.

Про це повідомляє Суспільне Волині.

Лучанин-волонтер Віктор Янчук показав машину, яку волонтери самотужки відремонтували. Автомобіль придбали 2017 року за гроші благодійників для 14-ої бригади. Півтора року використовували його у бойових операціях.

«Потреба стала у його ремонті, то ми весною привезли його сюди, за цей час що змогли підремонтували завдяки звичайним людям, які долучилися до цієї справи. Сьогодні ми повеземо його на Схід», – додає волонтер.

Цього разу передають два УАЗи, каже волонтер Олександр Мазурок.

«Уся біда з транспортом. 6-й рік війни пішов, а толку немає. Веземо у Кримьке, Трьохізбенка, Щастя, де наші стоять, туди і їдемо. Їдемо до піхоти. Зараз вони у полях стоять, холодно, треба все. Я вважаю, навіть нормальна постіль, подушка, одіяло накритися – це вже щось», – зазначає Олександр.

Крім того, він показав журналістам ковдри, які шиє пенсіонерка Людмила Ніжинець із Благодатного.

«От з таких клаптиків шиє ковдри нашим хлопцям. Вона, певно більше 100 одіял зробила. Їй 82 роки. Вона бідолаха щодень їх шиє», – каже волонтер.

Цього разу волонтери зібрали допомогу з усієї Волині. Волонтер Василь Пристайчук говорить, що попри забезпечення армії, у військових є постійні потреби.

«Прохання одні і ті ж. Це і скоби для бліндажів, і мішки звичайні, білі, щоб хлопці могли укріплюватися і плівка, щоб вони не протікали. Це батарейки і медичні засоби проти застуди.3 буси, один із них на собі везтиме 2 авто. Відвідаємо увесь Схід. Це частково і Луганська область, і від Слов’янська до Маріуполя маємо і адресні передачі, які рідні бійців передавали. Мусимо доставити», – зазначає він.

Обласна організація ветеранів Афганістану, біля будівлі якої збираються волонтери, – своєрідний координаційний центр, розповів  голова організації  Григорій Павлович.

«Залишилися найбільш стійкі, найміцніші. Дехто каже, що війна закінчилася, але, на жаль, це не так. У мене на передовій зараз знаходяться люди ветерани Афганістану, які з Волині і отримали уже по три осколкові поранення, контузії і вони теж проходять службу на передовій. Ми не опустили руки і голови, а допомагаємо нашим хлопцям», – додає Григорій Павлович.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа