<

Волонтери із Москви передали українським морякам передачі

Цей запис опубліковано більш як рік тому
02:09 | 17.04.2019 / Новини / , , /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Волонтери з Москви передали передачі 24-м українським військовополоненим морякам, які утримуються у московському СІЗО «Лефортово». Волонтери розповіли про труднощі і тривалість процесу.

Про це пише Громадське.

«У кожному СІЗО свої правила — що дозволено, а що ні. От в «Лефортово» свої. Наприклад, молоко можна передавати тільки у прозорій упаковці, не можна передавати лапшу швидкого приготування, не можна йогурти. От такий набір правил, у разі недотримання яких в нас не приймуть передачі. Також тут приймали тільки 2 рази, хоча за правилами мають 4. Ми ходили скаржитися до начальника, писали скарги, тепер вони дотримуються закону і приймають у нас передачі 4 рази на тиждень. Якусь користь ми теж принесли», — розповів Громадському російський волонтер Костянтин Котов.

Список передач узгоджується з адвокатами, які збирають побажання у самих військовополонених: «У першу чергу просять одяг. Коли їх сюди привезли, їм не дозволяли свою військову форму брати, тому, в першу чергу — це одяг. Тут частину камер не топлять, тому теплі речі передаємо. Такі речі також, як посуд та, звісно, продукти».

Також волонтер нагадав, що окремі українські моряки хворіють на цукровий діабет, тому їм ліки передають через консулів. Волонтерів, за словами Котова вистачає: це і журналісти, і правозахисники, і небайдужі люди.

«Нас достатньо багато людей. Ми намагаємося мінятися. Одні люди купують продукти, інша частина їх фасує, третя — відвозить у СІЗО», — розповідає Котов.

Волонтер каже, що особисто не згоден з позицією російської влади і допомогою українцям хоче висловити свій протест:

«І це такий спосіб, яким я можу допомогти українцям, продемонструвати, що не всі громадяни Росії поділяють позицію керівництва РФ», — розповів волонтер.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2056855974432494&set=a.1620368411414588&type=3

Зазначимо, 17 квітня Лефортівський суд Москви розгляне клопотання ФСБ РФ щодо продовження арешту 24-ом українським морякам. Раніше досудове слідство вже продовжили до серпня 2019 року.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Квітня, Четвер
17 Квітня, Середа