<

Волонтерка з Іванич організувала ремонт трьох автівок для військових

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:35 | 23.11.2022 / Новини /
Перегляди
1364
/ Коментарі відсутні

Депутатка Іваничівської селищної ради Катерина Бонюк, а наразі ще й активна волонтерка, за кілька днів зібрала кошти на ремонт трьох автівок бійцям 14 ОМБр імені князя Романа Великого.

Завдяки допомозі небайдужих, які залюбки відгукнулися і скинули кошти, вдалося відремонтувати пікап Mitsubishi L200 і два Volkswagen T4. Ці автівки добряче постраждали під час бойових дій з рашистами.

Як розповіла Катя, якісне справне авто – це можливість врятувати життя солдату і робити смерть ворогам. Саме тому вона і взялася за ремонт автівок. Спочатку відремонтували пікап Mitsubishi L200, який сильно постраждав при звільненні Харківщини.

Ремонт автівки обійшовся у 40 700 гривень.

“На одні лише запчастини пішло майже 40 тисяч гривень: сальники, пильники, мастило, рульовий маятник, гальмівні колодки, випускні клапани, фільтри, задні гальмівні циліндри, ущільнювальні кільця форсунок, нижня шарова опора і ще багато іншого”, – зазначила волонтерка.

Опісля Катерина взялася за ремонт розбитого від обстрілів Volkswagen T4, якого дуже потребували бійці на передовій. Ремонт автомобіля обійшовся у 27 400 гривень. Тут замінили головку мотора, щеплення і підвіски.

У відео присутня ненормативна лексика, бо там бійці дуже емоційно тішаться відремонтованому «течику». Увага, 18+

Найдовше ремонтували третю автівку – ще один Volkswagen T4. Цим автомобілем військові вивозили поранених на Донбасі і одного разу він став мішенню ворожого танка. У результаті на автівці не було жодного живого місця. Проте, як зауважила Катя, ремонт все одно був дешевшим, ніж покупка нового авто.

Автомобіль реанімували майстри Микола Панасюк і Микола Лисовець. На ремонт пішло майже 60 тисяч гривень.

“Велика вдячність усім, хто допомагав коштами. Особливо дякую Тарасу Щерблюку. Найбільший фінансовий внесок – його! Майстри міняли все: задні пружини, амортизатори, гальмівні диски, колодки, супорти, направляючі і ще величезний список. Автомобіль відремонтували, добряче почистили і поставили на нові колеса”, – зазначила волонтерка.

Вона розповіла, що автівки вдалося відремонтувати завдяки багатьом небайдужим жителям Іваничівської та сусідніх громад, а також з-за кордону. Як зауважила Катерина, перед відправкою на передову кожен автомобіль завантажували усім необхідним бійцям: теплими речами, харчовими продуктами і смаколиками, енергетиками, цигарками, автозапчастинами, генератором та іншим

“Хочу подякувати всім, хто допомагав: Миколі Волинцю – за чистку салону та нові шини, Вадиму Дацюку – за «перевзуття» машини, Андрію Бревку і фірмі «Kverb» – за генератор. А ще Нововолинськ Help, БФ «Незабудка», Аллі Макаровій, жителям, фермерам і школі села Милятин, прихожанам Свято-Покровського храму селища Іваничі – за величезну кількість продуктів харчування і смаколиків, БФ «Волинь-Тил», Андрію Дячуку та Ярославі Вознюк – за термобілизну, Любі Бучко, Андрію Бучку, Наталі Новосад – за теплі речі, шапки, бафи, шкарпетки.

А ще хлопцям з-за кордону за «Старлінк», антени до рацій і постійну підтримку. Всім небайдужим за фінансову допомогу; всім, хто кидає цигарки у скриньки по магазинах; усім, хто завжди відгукується, хто репостить мої дописи. Разом – ми велика сила!”, – наголосила волонтерка.

Наразі всі три автівки вже на передовій і знову виконують бойові завдання в гарячих місцях.

Однак, Катерина переконана, що на цьому зупинятися не можна. Адже нашим захисникам, які постійно живуть без тепла, води й нормальної їжі, допомога потрібна постійно і їхні потреби тільки збільшуються.

Переказати кошти на допомогу бійцям можна за реквізитами:

  • Картка ПриватБанк: 4149 4993 7498 0256
  • Картка Монобанку: 5375 4114 1791 3204

Читайте також:

Іваничівські волонтери за три дні зібрали кошти, купили і передали бійцям на передову дрон

Потрібно 60 тисяч гривень: терміново збирають кошти на ремонт авто для іваничівських Захисників

Волонтери з Іванич придбали для бійців вже другий автомобіль та збирають кошти на третій




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа