<

Володимира Зеленського відзначили премією Вінстона Черчилля за лідерство

Цей запис опубліковано більш як рік тому
01:20 | 27.07.2022 / Новини / , /
Перегляди
99
/ Коментарі відсутні

Президента України Володимира Зеленського відзначили премією Міжнародного товариства Вінстона Черчилля за лідерство.

Про це повідомила пресслужба ОП.

«Демократія в Європі зараз перебуває під загрозою тиранії, і цю загрозу зупиняє лідерство та героїзм. Як і Вінстон Черчилль, президент Зеленський показує, що тиранія не повинна досягти успіху, що люди повинні мати право самостійно обирати свій шлях і своє життя», — сказав під час церемонії вручення голова Міжнародного товариства Лоуренс Геллер.

Він також відзначив роль Великої Британії та прем’єра Бориса Джонсона в посиленні спроможності демократії захистити себе та стримати агресію. 

Зі свого боку Джонсон переконаний, що після початку повномасштабної війни росії проти України Володимир Зеленський довів своє лідерство.

«Український народ — це лев, а ви маєте бути його голосом. Голосом проти тиранії, добра проти зла, світла проти темряви. І ви цей голос лева прекрасно показали, і дуже важливо, що саме ви на посаді президента в цей кризовий для України та світу час. Натхненні вашим лідерством, ми знаємо, що Україна не лише може перемогти — вона переможе!» — сказав Джонсон.

Сам Зеленський взяв участь у церемонії вручення онлайн. Він подякував за нагороду й наголосив, що ця премія уособлює не лише його зусилля, а й героїзм десятків тисяч українців та українок, які відзначилися в боях із російським агресором. 

«Ця нагорода була б неможливою, якби весь український народ не піднявся для захисту свободи від нападу тиранії», — акцентував Володимир Зеленський.

Нагороду передали послу України у Великій Британії Вадиму Пристайку, він передасть її на Батьківщину.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер