<

Звернення Спілки інтелігенції міста Володимира-Волинського до всіх місцевих жителів

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:01 | 18.03.2015 / Володимир /
Перегляди
1
/ 1 коментар

Звернення Спілки інтелігенції міста Володимира-Волинського до міського голови П.Д.Саганюка та голови Володимир-Волинської районної ради А.Ю.Оніщука, а також до громадян міста.

З 18 березня 2015 року в Україні, розпочнеться демобілізація з війська. У рідні домівки поїдуть 35 тисяч військовослужбовців. До мирного життя повернуться справжні герої, які першими вирушили захищати Батьківщину. Серед них є багато жителів міста і району. Наші земляки виявляли мужність та героїзм, захищаючи демократичний устрій, суверенітет та цілісність нашої держави, майбутнє України та її народу. Тепер настала черга громадян міста віддати належну шану цим мужнім людям, виявляючи турботу і піклування про них, – пише сайт міста.

З метою якнайшвидшої реабілітації військовослужбовців і повернення їх до мирного життя Спілка інтелігенції просить підтримати наступні ініціативи:

  1. Найважливішим питанням є поновлення учасника АТО на роботі. Хоча за законодавством його робоче місце мало б за ним зберігатися, все ж окремі роботодавці шукають усі можливі шляхи, аби такого працівника позбутися. Щоб начебто не порушувати закон, вони звільняютьвійськовослужбовця попереднім числом чи знаходять іншу причину. Просимо міську владу і громадські організації взяти під жорсткий контроль працевлаштування вчорашніх бійців.
  2. Психологічна адаптація учасників АТО. Найкращим варіантом було б створення спеціального центру психологічної адаптації, у якому могли б працювати психологи -волонтери, небайдужі громадяни і надавати потрібну моральну допомогу нашим героям.
  3. Організація вільного часу військовослужбовців. Просимо відділи у справах сім’ї, молоді та спорту міста та району активно долучитися до справи реабілітації воїнів і створити Клуб ветеранів АТО, у якому наші захисники могли б організовано проводити вільний час.
  4. Навчальні заклади міста і району просимо відкрити для військовослужбовців спортивні зали для занять спортом.
  5. Дитячу художню школу просимо організувати майстер-класи для тих учасників АТО, що мають бажання займатися творчістю, ЦПО – запропонувати проводити вільний час в технічних гуртках.
  6. Закликаємо підприємців, що мають в оренді водойми, надати можливість учасникам АТО в певні дні займатися рибальством безкоштовно.
  7. Просимо власників кафе і ресторанів приєднатися до ініціативи закладів громадського харчування  м. Луцька і також робити 20% знижку вартості харчування учасникам АТО.
  8. Важливою ділянкою роботи є збереження пам’яті про учасників АТО, особливо про тих, хто загинув. Навчальні заклади міста і району просимо активізувати роботу зі створення «куточків пам’яті», проводити зустрічі школярів з учасниками бойових дій.

Мужні воїни – наші земляки, що відстоювали зі зброєю в руках мир і незалежність України ціною власного життя і здоров’я, незабаром повернуться  у рідне місто. Учасники АТО мають відчувати, що вони необхідні державі, усім нам, громадянам Володимира-Волинського. Тільки своєю небайдужістю ми крок за кроком спільно прийдемо до таакої бажаної для усіх перемоги та встановлення миру в нашій рідній Україні.




один коментар
  1. п. 2 “АТ’О” що це?
    п. 5 маячня й аби щось запропонувати.
    п. 8 “нам’яті” на “пам’яті”

    Шановні, встановіть Orphus.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер