<

Знущання над бійцями 51-ї бригади – це дії проти українського народу, – Ігор Гузь

Цей запис опубліковано більш як рік тому
08:24 | 18.02.2016 / Володимир / , /
Перегляди
3
/ Коментарі відсутні

Ігор Гузь виступив на захист бійців 51-ї бригади. Народний депутат України від виборчого округу №19 під час пленарного засідання звернувся до головного військового прокурора Анатолія Матіоса із закликом припинити знущатися над військовими героїчної 14-ї окремої механізованої бригади міста Володимир-Волинський.

«Я вважаю, і всі волиняни, що над військовими героїчної 51-ї бригади,  яка зараз носить назву 14-ї,  вже знущаються два роки.  Сотні бійців, які,  на превеликий жаль, були «кинуті» своїми військовими провідниками на фронті.

Сьогодні вони –  у  судах міста Володимир-Волинський.  Десятки з них – засуджені. Вважаю, що  ці люди ні в чому не винні.   Тиск та знущання над бійцями продовжується на сьогоднішній день», – констатував політик.

Водночас зауважив: «10-12 лютого на митному переході «Устилуг», декількох хлопців «схопили» прикордонники чи митники. І почали їх на кордоні «пресувати» – без адвокатів та без рідних. Це були демобілізовані бійці бригади, які ні від кого не переховувалися і не мали повісток на виклик до суду. На жаль, сьогодні у Володимирі-Волинському  – протести громади на захист бійців».

Народний депутат України також розповів, що нині наших бійців в черговий раз викликають до суду.

«У Чернівецьку прокуратуру:  де Волинь, а де Чернівці!? До Івано-Франківського суду: де Івано-Франківськ, а де Волинь!? Постає питання: Чому наших бійців бригади судять в Івано-Франківську?», – наголосив народний депутат України.

Ігор Гузь закликав головного військового прокурора Анатолія Матіоса припинити знущання та  зневагу над  бійцями 51-ї ОМБР.

Народний депутат разом із своїм колегою Ігорем Лапіним планують ініціювати створення тимчасової слідчої комісії (ТСК), мета якої – вивчити реальну картину ситуації у судовій справі над бійцями героїчної 51-ї бригади.

Ігор Гузь висловив сподівання на підтримку колег з різних фракцій Верховної Ради щодо створення ТСК.

«Військові цієї бригади зазнали величезних втрат на фронті. Знаємо: захищали кордони під Іловайськом. Знущатися над героями не правильно і несправедливо. Це – дії проти українського народу», – резюмував політик.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок
22 Квітня, Понеділок