<

Зміна представництва та досвід роботи: аналіз нового складу ОВК №19

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:11 | 16.04.2019 / Володимир /
Перегляди
2
/ коментарі 2

Центральна виборча комісія на засіданні 10 квітня утворила п’ять нових окружних виборчих комісії у межах волинських округів, у кожній із яких працюватиме по 14 осіб. Спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА на Волині проаналізували склад ОВК: загалом тут працюватиме 70 людей, 40 з яких (57%) представляли інших кандидатів у попередньому складі комісій. Окрім того, вивчили досвід роботи членів ОВК: 52 із них вже працювали в комісіях, а ще 18 мають таку можливість вперше.

ОПОРА зауважує, що, попередні ОВК утворили рішенням ЦВК від 18 лютого 2019 року, згодом у їх складі регулярно проводили заміни. Однак володіючи інформацією щодо складу, спостерігачі дослідили, хто із новостворених ОВК вже працював в аналогічній комісії на цих виборах, однак представляв іншого кандидата. Відтак, виявили загалом 40 таких осіб.

У ОВК №19 від кандидата Володимира Зеленського до складу комісії входять такі особи, які у складі комісій під час першого туру представляли інших кандидатів у Президенти: Роман Горошкевич (попередньо – від Олега Ляшка), Володимир Іщенко (був заступником голови комісії від Руслана Ригованова), Роман Мартинюк (раніше – від Анатолія Гриценка).

Натомість на користь Петра Порошенка також «змінили уподобання» члени комісії, які у попередньому складі представляли інших осіб. Йдеться про Сергія Гендиса (раніше – від Володимира Петрова), Оксану Кротач (раніше – від Романа Насірова), Валентину Лах (у попередньому складі – від Юрія Бойка), Ірину Петрук (раніше – від Юлії Литвиненко).

ОВК сформували на Волині 74% із досвідчених представників

Також спостерігачі проаналізували інформацію щодо досвіду роботи у комісії нових членів ОВК. Загалом 52 із 70 членів усіх п’яти ОВК мають досвід роботи у комісіях (74%). Ще 18 осіб (26%) – новачки.

Зокрема, в окрузі №19 досвід роботи у комісіях мають:

Роман Горошкевич (від кандидата В. Зеленського):  2014 р. – вибори народних депутатів, член комісії від Радикальної партії Олега Ляшка; 2014 р. – позачергові вибори президента – член комісії від Олега Ляшка. Також він був членом ОВК №19, яка діяла під час першого туру виборів 31 березня.

Олександр Дячишин (від кандидата В. Зеленського): 2014 р. – вибори народних депутатів, член комісії в окрузі №19 від Ліберальної партії України.

Володимир Іщенко (від кандидата В. Зеленського): 2012 р. – вибори народних депутатів, заступник голови комісії в окрузі №19 від партії «Народно-трудовий союз України» ; 2014 р. –  позачергові вибори президента – член комісії в окрузі №19 від Михайла Добкіна. Також він був членом ОВК №19, яка діяла під час першого туру виборів 31 березня.

Валентина Лах (від кандидата П. Порошенка): 2010 р. – вибори президента – секретар комісії в окрузі № 19 від Віктора Януковича; 2012 р. – вибори народних депутатів – член ОВК округу № 19 від фракції «Партії регіонів»; 2014 р. – вибори народних депутатів – член комісії в окрузі №19 від «Партії регіонів»; 2015 р. – місцеві вибори – секретар комісії від «Опозиційного блоку». Також вона була членом ОВК №19, яка діяла під час першого туру виборів 31 березня.

Ірина Петрук (від кандидата П. Порошенка): 2006 р. – вибори народних депутатів – член ОВК в окрузі № 20 від партії «Реформи і порядок»; 2010 р. – вибори президента – член комісії в окрузі № 19 від Юлії Тимошенко. Також вона була членом ОВК №19, яка діяла під час першого туру виборів 31 березня.

Ольга Ковальчук (від кандидата В. Зеленського): 2014 р. – вибори народних депутатів, член комісії округу №19 від «Української партії «Зелена планета».

Також досвід роботи в ОВК №19, яка була сформована 18 лютого 2019 року для виборів Президента України 31 березня, мають Наталія Панащук (голова), Сергій Гендис, Оксана Кротач, (від Петра Порошенка), Роман Мартинюк (від В. Зеленського)

Натомість досвіду роботи у комісіях немає у секретаря Юлії Пашкової та члена комісії Наталії Лук’янчук (від Володимира Зеленського), а також членів комісії Валентини Касянюк та Олександра Козюка (від Петра Порошенка).




коментарів: 2

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця