<

ЗМІ представили впливових чоловіків і дружин Володимир-Волинських прокурорів

Цей запис опубліковано більш як рік тому
08:02 | 25.06.2016 / Володимир /
Перегляди
130
/ коментарів 5

Представлення керівництва Володимир-Волинської місцевої прокуратури: зліва-направо: заступники керівника місцевої прокуратури Микола Андрейцев, Іван Васьовчик, Володимир Хилюк, керівник місцевої прокуратури Віталія Книш та прокурор області Дмитро Чепіжак. Фото прес-служби прокуратури області

П`ятнадцять із шістнадцяти призначених керівників у створених минулого року місцевих прокуратурах Волині до цього роками працювали у структурах прокуратури. Лише двоє із шістнадцяти до отримання посад працювали за межами Волинської області. ІА «Рівненське агентство журналістських розслідувань» проаналізувало декларації, біографії та знайшло впливових родичів «нових» прокурорів, – повідомляє Четверта Влада.

Володимир-Волинську місцеву прокуратуру після відкритого конкурсу у грудні 2015 року очолила Віталія Книш.

Згідно з біографією, протягом 1999-2000 років жінка завідувала канцелярією прокуратури Турійського району Волинської області.

З 2000-го року до 2004-го працювала завідувачем з обліку і доставки документів прокуратури Турійського району.

Згодом, у 2004-2005 роках працювала помічником прокурорів Турійського, Горохівського і Камінь-Каширського районів.

У 2005 році знову стала помічником прокурора Турійського району, згодом – старшим помічником прокурора.

У 2011-му попрацювала в структурі прокуратури Волинської області і знову повернулася на посаду помічника прокурора Турійського району.

З 2012 року до 2015 року працювала прокурором у прокуратурі Турійського району, а в лютому 2015-го стала заступником прокурора Турійського району.

У декларації за 2015 рік Віталія Книш вказала трохи більше 125 тисяч гривень доходу. Члени її сім’ї, серед яких чоловік та син, заробили значно менше – 64 тисячі 539 гривень.

Серед майна працівниця прокуратури вказала земельну ділянку площею 1,05 гектара, житловий будинок площею 107 кв. м. та автомобіль «Citroen C2» 2008 року випуску. Цікаво, що у декларації за 2014 рік будинку ще не було вказано.

У членів сім’ї Віталії Книш задекларовано квартиру площею 110 кв.м., авто «Audi-80» 1989 року випуску 48 тисяч гривень на рахунках у банках.

Як і більшість нового керівництва місцевих прокуратур Волині, Віталія Книш також має впливових родичів.

Так, брат нової керівниці Володимир-Волинської місцевої прокуратури Василь Бучинський у Ковелі працює заступником начальника міськвідділу поліції. У лютому він не пройшов атестації і змушений був подавати апеляцію на рішення атестаційної комісії щодо нього.

Чоловік Віталії Книш теж довгий час пропрацював на державній службі: і в державній виконавчій службі, і в Турійському районному суді, і в Турійській районній раді, і в Турійській районній прокуратурі.

З 2010-го до 2015 років він був депутатом Турійської районної ради від партії «Сильна Україна», згодом став членом Партії регіонів. На місцевих виборах 2015-го року уже директор дитячо-юнацької спортивної школи смт. Турійськ Андрій Книш знову балотувався у Турійську районну раду тепер за списками партії «УКРОП», однак депутатом не став. Крім того, Андрій Книш активно займається гирьовим спортом і зараз очолює дитячо-юнацьку спортивну школу.

Андрій Книш (справа) займається гирьовим спортом. Фото із volga.lutsk.ua

– Задекларований будинок – не мій, а моїх батьків і збудований він ще до мого народження. Я там просто проживаю інколи. Раніше він не був вказаний, бо я проживала із своєю сім’єю в квартирі, яка також належить батькам і була приватизована ще у 80-х роках. Автомобіль 2008 року випуску був куплений у 2014 році, оскільки він був у вжитку і не в дуже хорошому стані, то коштував значно нижче, ніж сума, яка підлягала декларуванню, – розповіла Віталія Книш.

Земельну ділянку жінка отримувала на праві безоплатного отримання земельної ділянки сільськогосподарського призначення. Разом з тим, чи пройшов атестацію її брат у поліції, Віталія Книш не знає.

– Це інформація стосовно брата. Ми не так часто спілкуємося і цікавимося оособистими справа один одного, – зазначила Віталія Книш.

Першим заступником керівника Володимир-Волинської прокуратури у грудні 2015 року став Володимир Хилюк.

В автобіографії посадовця зазначено, що починав кар’єру він у 2001 році з посади старшого слідчого Любомльського міжрайонного прокурора. Менш, ніж через рік перейшов на аналогічну посаду до Володимир-Волинського міжрайонного прокурора.

З 2003 року до 2010-го Володимир Хилюк працював старшим слідчим прокуратури Волинської області, згодом півроку на посаді слідчого в особливо важливих справах слідчого відділу прокуратури Волинської області.

З квітня 2011 року до призначення на посаду працював прокурором Ратнівського району.

У декларації про доходи за 2015 рік Володимир Хилюк вказав 145 тисяч 293 гривні доходу. Ще понад 109 тисяч гривень заробили у 2015-му члени його сім’ї, серед яких дружина, дочка та син. Прокурор задекларував трохи більше 1,5 тисячі гривень на рахунку у банку, а члени його сім’ї – понад 6 тисяч гривень заощаджень.

Серед нерухомості в родини Хилюків зазначена лише частина квартири площею 7,3 кв. м. (загальна площа квартири в Нововолинську – 29,2 кв. м.). Натомість, у декларації за 2014 рік прокурорська сім’я декларувала ще квартиру на 48 кв. м.

Дружина першого заступника керівника Володимир-Волинської місцевої прокуратури Леся Кухтей-Хилюк також працює прокурором – зокрема представляла державу у справі «Волинського Еліта-Центру».

Після призначення Володимира Хилюка на посаду у Володимир-Волинській місцевій прокуратурі наприкінці 2015 року його дружина стала на квартирний облік щодо отримання державного житла у Луцькій міській раді.

Робота в прокуратурі сім`ї Хилюків не завадила їхнім батькам купувати дорогі авто.

Так, наприклад, згідно інформації з реєстру транспортних засобів, теща Володимира Хилюка, матір його дружини Анастасія Кухтей у жовтні минулого року зареєструвала авто «BMW Х5» 2006 року випуску. Коштує таке авто від 14-15 тисяч доларів. А в 2004 році вона купила квартиру площею 97,6 кв. м. у самому центрі Луцька.

Віталій Кухтей, батько Лесі Кухтей-Хилюк, успадкував будинок у селі Підріччя Камінь-Каширського району площею 121,8 кв. м. та будинок у селі Зміїнець під Луцьком на 197,3 кв. м.

Володимир Хилюк каже, що квартира площею 48 кв. м. була в оренді і не належала сім’ї прокурора. А от про свого тестя і тещу та їхнє майно перший заступник керівника Володимир-Волинської прокуратури відповісти не зміг. Так само як не зміг відповісти чи зараз вони уже на пенсії чи ні.

– Я з ними спільно не проживаю, і не можу давати коментарів про їхні доходи, видатки, майно, – відповів Володимир Хилюк.

Володимир Хилюк пообіцяв, що спробує попросити тестя і тещу пояснити журналістам походження їхнього майна.

Ще одним заступником керівника Володимир-Волинської місцевої прокуратури став Микола Андрейцев.

Починав кар’єру він з посади помічника одіозного Ковельського міжрайонного прокурора Сергія Масалова у 2005-2007 роках.

(ДОВІДКА: Сергій Масалов відомий своїм маєтком у селі Копачівка на Ковельщині і тим, що свого часу судився із газетою «Вісті Ковельщини», екс-мером Ковеля Ярославом Шевчуком, православним храмом у місті залізничників – собором Димитрія Солунського УПЦ Київського патріархату за «шматок» церковної землі, вимагаючи її під автостоянку біля прокуратури. І всі справи – програв. У 2011-му ЗМІ повідомляли, що прокурор на своєму позашляховику збив дівчину. Торік Масалову, який останнім часом очолював прокуратуру Луцького району, оголосили догану, яку він оскаржив через суд. Громадськість тим часом вимагала його відставки. Цьогоріч Масалов через суд добився підвищення пенсії.)

Згодом із 2007-го до 2012-го року Микола Андрейцев працював старшим слідчим у Ковельській міжрайонній прокуратурі, тобто, разом із новим керівником Маневицької місцевої прокуратури Олександром Мосійчуком та Наталією Ткачук, яка увійшла до керівництва Ковельської місцевої прокуратури.

Пізніше, до квітня 2012 року Микола Андрейцев попрацював в структурі прокуратури Волинської області.

У квітні 2012-го його призначили заступником Ковельського міжрайонного прокурора Василя Лопохи. Пропрацював 1,5 року на цій посаді Микола Андрейцев знову повернувся в Луцьк на роботу в структурі прокуратури області.

Після Революції Гідності у травні 2014-го року його призначили прокурором Іваничівського району.

У своїй декларації про доходи за 2015 рік Микола Андрейцев вказав понад 239 тисяч гривень доходу, з яких майже 70 тисяч склав дохід від продажу майна. Однак, яке майно продав працівник прокуратури – незрозуміло, оскільки в декларації за 2014 рік у нього значиться та ж нерухомість і та ж відсутність транспортних засобів.

У його дружини із двома синами – 23 тисячі 528 гривень заробітку. Із нерухомості в родини Андрейцевих вказана лише квартира площею 33,56 кв. м., а серед витрат заступник керівника Володимир-Волинської місцевої прокуратури вказав майже 9 тисяч гривень на погашення кредиту і процентів за ним.

Ані в декларації, ані в реєстрі транспортних засобів у Миколи Андрейцева не значиться ніяких транспортних засобів. Натомість у реєстрі транспортних засобів вказано, що брат прокурора, підприємець Леонід Андрейцев в середині 2013 року зареєстрував авто «Mercedes-Benz Vito 115 CDI» 2005 року випуску.

Ще одним заступником пані Книш став Іван Васьовчик.

Починав кар’єру чоловік на Буковині з посади помічника прокурора Кіцманського району Чернівецької області у 2005-му.

Згодом майже чотири роки пропрацював помічником прокурора Глибоцького району Чернівецької області.

У травні 2009-го приїхав на Волинь і отримав посаду помічника Володимир-Волинського міжрайонного прокурора Юрія Луцика.

У 2012 році Іван Васьовчик переїхав працювати у Нововолинськ старшим помічником прокурора міста, згодом став старшим прокурором цієї прокуратури.

Із жовтня 2014 року Іван Васьовчик працював в структурі прокуратури Волинської області.

У декларації про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за 2015 рік Іван Васьовчик вказав трохи більше 106 тисяч гривень доходу та понад 161 тисячу гривень на рахунках у банках та інших фінансових установах.

У дружини із сином працівника прокуратури вказано трохи більше 100 тисяч гривень доходу і також заощадження: 91 тисяча 571 гривня на рахунках у фінансових установах.

Серед майна в родини Васьовчиків задекларований лише автомобіль «ВАЗ 21099» 2007 року випуску. Його Іван Васьовчик, згідно інформації реєстру транспортних засобів, зареєстрував у липні 2015 року.

Дружина Івана Васьовчика Оксана Шуваринська також будує кар’єру в правоохоронних органах. Згідно з декларацією, у 2015-му вона працювала у Нововолинській прокуратурі старшим прокурором. Нині ж працює у Володимир-Волинській місцевій прокуратурі.

– Цей вклад з’явився не за один рік, він поступово накопичувався, – розповів Іван Васьовчик про походження своїх заощаджень.

Що ж до дружини, то Іван Васьовчик зазначає, що вона – не його підопічна: дружина працює у Володимир-Волинській місцевій прокуратурі у Володимирі-Волинському, а сам він займається Нововолинським та Іваничівським відділами прокуратури.

Над матеріалом працювали Тетяна Радіонова та Юрій Горбач.




коментарів: 5
  1. Виникає запитання: Як одіозний Іван Васьовчик пройшов атестацію і підвищився по роботі. У Нововолинську про нього йде недобра слава. Ольга Бачинська організовувала пікетування прокуратури м. Нововолинська саме по І.Васьовчику. “Громадський люстраційний комітет” міста, ГО “Волинські патріоти”, ГО “Україна + Польща”, “Правий сектор”, ГО “КР НРУ” та “Самооборона” тричі (!) пікетували Нововолинську прокуратуру, оголосивши недовіру всьому складу цього відомства і вимагали відставки І.Васьовчика, О.Шпоти, Ю.Сєчки. Нас “не почули”. Маю відповідні документи і фото всіх трьох пікетувань. Ми вже думали, що про І.Васьовчика, після його маскувального вояжу до Луцька на нову роботу, більше не почуємо. А тут опа-на!, знову І.Васьовчик. Як чортик зі скриньки! Він покривав рейдерське захоплення КТ “Львівська жінка”, захищав у суді брехливого мента О.Гурича, замішаний у інших недобрих і злих справах… Пані Віталіє Книш! Ви хоч знаєте, що за людина працює у Вас заступником? Якщо ні – я надам Вам документи і свідків.

  2. До речі, І.Васьовчик теж живе у переробленому під житло і міську прокуратуру, колишньому комунальному дитсадку № 9 у Нововолинську по вул. Маяковського, 19? Чому у його Декларації немає даних про місце і місто, чи область України де він живе? Чому немає інших даних у його Декларації, згідно українського законодавства? Чого боїться прокурор І.Васьовчик і чому його так покриває Д.Чепіжак та В.Книш?

    • яе було так і буде з приходом нібито нових прокурорів , як була корупція і беззаконня у владних структурах так і буде далі , потроху папік прикормить цю команду- його квартирами , кого роботою родичів та іншими потребами , бо він перестановки додатків ( в нашому випадку прокурорів) завжди сума ( в нашому випадку – результатат ) не міняється

    • Шо ви курите??? хто кого покриває???певно не від надто хорошого життя і великих статків людина живе не в затишній квартирі, а в себе ж на роботі??? трохи не в ту сторону думаєте

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер