<

Зменшення кількості податків лягло ярмом на шию сільськогосподарським підприємствам

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:21 | 23.02.2015 / Володимир /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

Задекларовані державою позитиви від нового податкового кодексу стали відчутні пересічним українцям вже за підсумками першого місяця 2015 року. Зокрема, сільськогосподарські підприємства Володимир-Волинського району обурені тим, що відтепер зобов’язані відшкодовувати витрати на виплату та доставку пільгових пенсій. Про це сьогодні розповіла на оперативній нараді у РДА начальник міськрайонного відділу Пенсійного фонду України Лариса Величко.

Сумно, однак факт – новий податковий кодекс пересічні громадяни вже у січні цього року відчули на власних гаманцях. Зокрема, широко анонсована відміна фіксованого податку для сільгосппідприємств має інший бік – це новий, єдиний податок, до якого ніби між іншим додалося навантаження по сплаті відшкодувань за виплату та доставку пільгових пенсій.

“Звичайно, фермери, які платили заробітну платню трактористам, дояркам та іншим своїм працівникам обурені тим фактом, що у такий непростий час демагогії про полегшення податкового навантаження на підприємців багато, а на ділі це випливає додатковими навантаженнями. Лише за січень 2015 року сільськогосподарські підприємства Володимир-Волинського району заборгували до Пенсійного фонду 40 тисяч гривень відшкодувань за пільгові пенсії. Підприємства відшкодували нам усього 10,7 тисяч гривень із 50,7 тисяч запланованих,” – розповіла Лариса Анатоліївна.

На запитання журналіста скільки в середньому одне сільгосппідприємство має сплатити пенсійному фонду, пані Величко вказала суму у розмірі близько 1000 гривень.

“Зараз проводимо бесіди із керівниками підприємств, однак вони не згідні з такими видатками і відверто шоковані. Поки що ми не маємо судової практики по цьому виду відшкодувань, але якщо і за лютий ситуація повториться, то у березні ми подаватимемо до суду. Я не знаю як суд вирішуватиме це питання – можливо і стане на користь підприємців. Просто зрозумійте, за місяць ніби сума не велика, а ось за рік набіжить значна сума податкового боргу. Сподіваємось на розуміння керівників підприємств у цьому питанні”, – зазначає очільник районного пенсійного фонду.

Отож, на думку чиновників, які писали новий податковий кодекс є нормальним вимагати, аби агропідприємство сплачувало до пенсійного фонду відшкодування за пільгову пенсію, призначену багатодітній матері, аж до досягнення нею повного пенсійного віку.

Сьогодні на селекторній нараді губернатор області Гунчик говорив про те, що у цьому році одна з головних цілей Волині – це стабільний економічний розвиток краю. Однак, чи захочуть підприємці займатися сільським господарством при такому податковому кліматі – залишається питанням. А оскільки наша область в основному тримається на аграрному сегменті, то про який стабільний економічний розвиток може йти мова.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок
22 Квітня, Понеділок