<

«Злочинець, якого не покарали»: родичі покійної володимирчанки заявляють, що син довів матір до смерті та підпалив хату

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:36 | 6.12.2021 / Володимир / , , , /
Перегляди
2597
/ 1 коментар

15-го листопада у Володимирі трапилася пожежа у будинку на вулиці Броварній, 11 А. Причиною пожежі встановили необережне поводження з вогнем, а саме куріння в ліжку. Проте родичі власниці дому переконані, що підпал влаштували націлено.

Колишня власниця будинку Ольга померла 4-го листопада, напередодні пожежі. У будинку проживав її син Вадим разом зі своєю співмешканкою Ларисою. Саме вони, на думку родичів загиблої, підпалили хату.

До БУГу звернулася дружина внука покійної Ольги Надія Бортакова. Вона повідомила, що за спадком будинок частково належить її сім’ї, а частково дочці Вадима. Проте співмешканка сина померлої бабусі, Лариса, також вирішила претендувати на право власності.

За словами Надії, ця жінка, яка назвала себе волонтеркою, після пожежі часто навідується до сім’ї Бортакових у супроводі поліції з проханням віддати ключі від дому Ольги.

Через що виник конфлікт

За спостереженнями родичів та сусідів, син померлої вів розгульницький спосіб життя, постійно пиячив та влаштовував у маминому будинку збіговисько. Коли пенсіонерка Ольга хворіла, її син не доглядав за нею та навіть не давав їжі. Про це розповіла сусідка Ніна.

“Останні пів року Ольга Онисимівна була лежача. Вадим не піклувався про матір, не годував її. Жив за її пенсію. Окрім цього він постійно влаштовув у хаті гулянки. Будинок пані Ольги перетворився в збіговисько бомжів та пиятик.

Не раз помічала синці на обличчі та тілі жінки, Вадим піднімав руку на свою матір. Я неодноразово робила зауваження сусіду та його подрузі Ларисі, з переселенням якої, Онисівна почала згасати на очах. Влітку навіть написала заяву у поліцію на те, що Вадим б’є матір та не доглядає за лежачою жінкою, проте це не дало ніякого результату”, – розповіла сусідка.

Перед пожежею

Дружина внука Ольги тримала зв’язок з сином хворої пенсіонерки. За його словами, бабуся почувала себе добре, була доглянута та нагодована. Проте, на початку листопада Надія вирішила навідатися до неї, не сказавши про це сину жінки.

“Вадима вдома не було, хата була закрита. Ми відразу викликали соціальних працівників і поки ті їхали, чоловік перетелефонував до нас та сказав, де заховані ключі.

Побачене в будинку нас шокувало: вся спина бабусі була в глибоких пролежнях. За опалення ніхто не платив, в хаті було холодно. По Онисимівній було видно, що вона не їла і не пила вже кілька днів. Ми викликали швидку, відпоїли її, помили та переодягнули”, – розповідає дружина внука пенсіонерки.

На наступний день, 4-го листопада, бабуся померла в лікарні.

День пожежі

15-го листопада близько 00:15, за словами сусідів, у будинку було ввімкнуте світло, яке світилося до 02:30. Вже вранці чоловік Ніни побачив, як з даху сусіднього будинку просочується дим.

Приїхали пожежники та родичі мешканця будинку, якого в домі не виявили. Вогонь зайнявся на ліжку. Причина пожежі – паління в ліжку. Хтось, за словами Надії, наче спечіально кинув недокурену сигарету та пішов.

Коли пожежу погасили, до будинку навідалася Лариса. Після пожежі, ця жінка звернулася до сім’ї Бортакових, за словами Надії та сусідки Ніни, зі словами “От тепер діліть свою спадщину”.

Сім’я Надії Бортакової вважає, що причину пожежі встановили некоректно. Син покійної власниці будинку на вулиці Броварній, 11 повинен понести покарання за підпал та за жорстоке поводження зі своєю матр’ю.

Вадим тричі судимий і немає паспорта. Покійній Ользі не робили розтину для екпертизи, щоб довести, що її смерть можна вважати насильницькою.

Родина Бортакових прагне правосуддя та просить володимирську поліцію та міську владу звернути увагу на їхню біду, щоб домогтися справедливості та покарати горе-сина.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 Квітня, Вівторок