<

Зібрали 600 грн: у Поромівській громаді завершилась акція збору каштанів для встановлення пам’ятника героям АТО\ООС

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:12 | 25.10.2021 / Володимир / , , /
Перегляди
1321
/ Коментарі відсутні

У Поромівській тергромаді Володимир-Волинського району завершилась благодійна акція «Збери каштани — підтримай встановлення пам’ятного знаку воїнам АТО/ООС», яка тривала протягом двох місяців.

Під час акції зібрали понад 200 кг каштанів, за них отримали майже 600 грн, повідомила Суспільному секретарка сільради Наталія Ліпейко.

Директорка Поромівського ліцею Неля Вегерич каже, що найактивнішими учасниками благодійного збору стали учні початкових і середніх класів.

“Після уроків вони збиралися і проходили всі території, де ростуть каштани. Діти носили в мішечках, ящичках, відрах і висипали у великі мішки у сільській раді”, – повідомила директорка.

Як розповів школяр Борис Маркус, каштани збирали на факультативних заняттях.

“Ми щодня збирали каштани де тільки можна було. Наш клас назбирав понад сто кілограмів”, – розповів хлопець.

Зі слів бухгалтерки спілки ветеранів АТО Поромівської ОТГ Валентини Саги, до збору грошей на встановлення пам’ятника залучать благодійників.

“Приблизна загальна сума кошторису встановлення цього пам’ятника – 150 тис. грн, якщо роботу будуть проводити наші хлопці самі.

Нині у нас на рахунку є 11 тис. грн. Ще мають передати 1 200 грн з конкурсу короваїв”, – розповіла Валентина Сага.

У конкурсі проєктів пам’ятного знаку перемогла робота Тетяни Климюк, яка запропонувала доповнити меморіальний комплекс у селі Бужанка.

Завідувачка будинку культури села Бужанка Тетяна Климюк каже, що площа меморіального комплексу велика і її можна доповнити пам’ятним знаком воїнам АТО/ООС.

Голова спілки ветеранів АТО/ООС Дмитро Киричук розповів, що усього в Поромівській громаді 97 учасників АТО\ООС, двоє загинули на фронті, ще двоє померли повернувшись додому.

“Для мене цінність в тому, що діти не стоять осторонь. Вони виховуються на патріотизмі”, – розповів Дмитро.

Зі слів чоловіка, пам’ятний знак борцям за волю і незалежність України планують встановити до свята Покрови 2022-го року.

Нагадаємо, у Поромівській громаді збирають каштани, щоб встановити пам’ятний знак воїнам АТО.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер