<

Зі світу по нитці, а Польща та Британія – по максимуму: про волонтерів з-за кордону, які регулярно привозять гуманітарну допомогу до Володимира

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:50 | 2.06.2022 / Володимир / , , , /
Перегляди
964
/ Коментарі відсутні

Лариса Клейман та Джон Дан – полячка та британець, які з перших днів війни допомагають Україні, звозячи гуманітарну допомогу до Володимира. Десятки мікроавтобусів з харчами, ліками, одягом та іншими необхідними речима привезли для переселенців та військових.

Почалося все з того, що з володимирчанином Тарасом Малюком та його дружиною Тетяною сконтактувала мешканка польського міста Лодзь Лариса. Вона працювала з Тарасовою тіткою в одній фірмі, звідти і дізналася, хто може зустрічати гуманітарну допомогу у місті, прикордонному до Польщі.

“Лариса – жінка вогонь! Вона не втомлюється збирати повні буси харчів, лікарських засобів, одягу та навіть іграшок для дітей. А також залучати волонтерів з інших країн, наприклад з Чехії та Великої Британії”, – розповідає про волонтерку з Польщі Тарас.

На англійських помічників Україні з Великої Британії, Ларисі вдалося вийти через знайомство з Джоном Данном. Колишнім військовим, котрий спільно з волонтерами організації ALFS збирали та продовжують збирати різноманітну допомогу для нашої країни.

Одного разу Джону з його командою волонтерів вдалося зібрати 25 000 фунтів на лікарські засоби для українських лікарень.

“Дотепер нам з Ларисою вдалося зібрати і відправити 10 бусів та дві фури з допомогою до Володимира “, – ділиться Джон.

Британські волонтери за свій кошт купили мікроавтобус, призначений для перевезення допомоги для українців і збирають гроші на ще один такий.

Раніше подружжя Малюків відправляли автомобілі в Польщу, щоб забрати від Лариси передані речі або зустрічали їх на кордоні, і вантажили допомогу в свої машини. Тепер, на прохання міської ради Володимира, команді волонтерки видали термінові закордонні паспорти, з якими швидко можна дібратися до України.

28-го травня закордонні друзі привезли харчі, ліки, іграшки, одяг, засоби гігієни та навіть їжу для тварин до складу у Володимирі. А також ТМО міста поповнили закордонними ліками та іншими допоміжними засобами для швидшого одужання пацієнтів.

Джон повідомив, що забирає до Великої Британії людей, які бажають виїхати з України.

Іноземні волонтери одягнуті в світшоти з українськими мейнстримними матюками. На Джоновій футболці зображена марка з російським воєнним кораблем, а на Ларисиному худі – вказаний його напрямок.

Цей одяг виготовляють у Польщі, їхнім продажем займається Лариса. За витрачені кошти купують турнікети та ізраїльські бинти для наших військових. Придбати кофту можна в інстаграмі жінки.

Друзі з Лодзя та Лондона планують назбирати ще якомога більше мікроавтобусів з допомогою для українців. Вони допомагають, як цивільним, так і військовим, та змушують сотні наших земляків посміхатися. Завдяки команді Джона та Лариси, потерпілі від війни ситі та одягнуті, а військових лікують якісними медичними засобами.

“Далі – ще більше” – обіцяють волонтери, а ми висловлюємо їм величезну подяку за протягнуту руку допомоги у скрутні для нашої країни часи.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер