<

Жителя Володимира-Волинського судять за те, що підвіз кілька ящиків цигарок

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:22 | 28.09.2015 / Володимир /
Перегляди
4
/ Коментарі відсутні

Житель Володимир-Волинська на прохання тещі відвіз кілька ящиків з цигарками до її кіоску, а в результаті заробив собі кримінал і мало не втратив автомобіль. 

Так влітку цього року молодий волинянин підвіз тещу з кількома ящиками цигарок до її магазину. Чоловік розповідає, що проїхав всього кілька вулиць, як його спинили правоохоронці. Річ у тім, що тютюнові вироби були без акцизних марок, тобто такими, які не можна реалізовувати на території України, – пише Під прицілом.

Тому 15 вересня слідчий слідчого відділу фінансових розслідувань ГУ ДФС, маючи відповідний ордер провів обшук автомобіля «Volkswagen T5», де виявив та вилучив 9 ящиків з тютюновими виробами без акцизних марок.

Кілька днів по тому, слідчий звернувся до слідчого судді Луцького міськрайонного суду з клопотанням про накладення арешту на вилучені тютюнові вироби та автомобіль, оскільки він є предметом злочину, передбаченого ч. 3 ст. 204 ККУ — незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів.

Суддя задовольнив клопотання слідчого. Однак власник автомобіля оскаржив ухвалу суду, адже хоче повернути свою машину. В Апеляційному суді Волинської області чоловік заявив, що його навіть не повідомили про те, що слідчий звернувся до суду з таким клопотанням, а тим паче, коли саме воно буде розглядатись в суді.

Крім того, чоловік запевнив, що не знав, що він перевозить цигарки без акцизок, а всього лишень виконував прохання своєї тещі. Молодик дуже просив, аби йому повернули авто, адже у нього маленька дитина, яку раз-по-раз треба возити до лікарні на медичний огляд, а машина – одна єдина на всю сім’ю.

Разом з тим, молодик, який сам за освітою юрист і раніше працював адвокатом, наголосив на тому, що йому навіть не оголошено про підозру, а тому колегія суддів Апеляційного суду Волинської області повинна задовольнити його скаргу та повернути автомобіль.

Прокурор заперечував проти апеляції, адже в такому випадку чоловіку повернуть не лише автомобіль, а й цигарки, які він зможе потім реалізувати, або ж і взагалі вивезти за кордон. Прокурор наголосив, що бували випадки, коли судді знімали арешт навіть з цілих вантажівок, які були вщент набиті цигарками.

Тож, аби цього не допустити колегія суддів ухвалила апеляцію чоловіка задовольнити та повернути йому автомобіль, а цигарки так і лишити під арештом.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер
27 Березня, Середа