<

Жительку Володимира привітали зі 100-літнім ювілеєм

Цей запис опубліковано більш як рік тому
07:01 | 2.10.2021 / Володимир / /
Перегляди
1186
/ Коментарі відсутні

1-го жовтня жителька Володимира Зінаїда Матвійчук відзначила свій 100-літній ювілей. З цієї нагоди міський голова Ігор Пальонка завітав до ювілярки, аби привітати її, вручивши подяку та грошову допомогу.

Про це йдеться на сайті міста.

«На жаль, не часто доводиться вітати жителів громади із 100-річним ювілеєм, адже таких довгожителів у нас небагато, проте пані Зінаїда – одна із них. Це те покоління, що росло у дуже непростих умовах, пережило війни, каторги, переслідування, заслання. І це ті люди, які відбудовували наше місто, тому є прикладом для нас усіх і в своїй праці, і у відношенні до суспільства, вихованні дітей та вірі у Господа Бога. Тому наш обов’язок – поважати та оберігати їх», – зазначив Ігор Пальонка.

Привітали довгожительку разом із міським головою і заступник начальника управління соціальної політики Алла Кузьмич, завідувачка відділення соціальної допомоги вдома Галина Локтіонова та соціальна працівниця Мар’яна Новосад. Гості побажали ювілярці міцного здоров’я та спокійних і радісних днів.

За прожите сторіччя Зінаїді Феофилівні Матвійчук довелось пережити чимало поневірянь та втрат. Довгожителька народилась у селі Бушковичі Іваничівського району. Закінчила 4 класи польської школи. Заміж вийшла в 17 років. Народила сина і доньку.

За розповсюдження релігійної літератури у 1951 році була репресована на довгі 10 років, проте завдяки «хрущовській відлизі» у Сибіру пробула лише півтора роки. У 1953 році трагічно загинув чоловік, тож дітей підіймати на ноги довелось одній. Працювала в колгоспі на різних роботах.

У 1968 році перебралась жити до Володимира. Три роки тому поховала сина, немає серед живих і доньки пані Зінаїди. Тож тішиться жінка, яка нині живе з невісткою, 4-ма внуками, 8-ма правнуками та 2-ма праправнуками.

Попри поважний вік Зінаїда Матвійчук не втратила жаги до життя – каже, що саме любов до Бога та до ближніх допомогла дожити до такого віку. Хоч і має довгожителька проблеми зі слухом, проте і досі читає без окулярів.

На її столику біля ліжка завжди лежить Біблія, з якої сама виписує найбільш важливі цитати. А напередодні свого 100-літнього ювілею пані Зінаїда іще вправно поралась у городі, посадивши зимовий часник.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Березня, Вівторок
18 Березня, Понеділок