<

Журналістів з усієї Волині знайомили з успішним впровадженням реформи Зимнівської ОТГ

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:15 | 1.04.2017 / Володимир /
Перегляди
2
/ коментарі 2

30-го березня відбувся прес-тур для ЗМІ  в рамках Форуму “Децентралізація – шлях до розвитку громад”. Основний і дієвий меседж Форуму – у 2017 році в регіоні Прибужжя процес об’єднання територіальних громад має стовідсотково завершитися.

За ініціативи народного депутата Ігоря Гузя для Волинських ЗМІ організували прес-тур до Зимнівської об’єднаної територіальної громади, під час якого голова ОТГ В’ячеслав Католик розповів про життя громади після об’єднання. Адже саме жителі населених пунктів цієї ОТГ свого часу не побоялися першими зробити крок в децентралізаційному процесі. Уже за півтора року громада показала свою спроможність та вміння збалансовано розподіляти ресурси між населеними пунктами. Лише за 2016 рік до місцевого бюджету надійшло майже 6 мільйонів гривень. До Зимнівської ОТГ входять 17 сіл.

Голова Зимнівської ОТГ ознайомив журналістів з розвитком інфраструктури в трьох селах: Зимне, Бубнів та Селець. Зокрема, оглянули об’єкти, в які після об’єднання першочергово інвестували кошти на їх модернізацію та енергозбереження. А це – будинки культури, школи, садочки, дороги. Утворили територіальну поліцейську дільницю. Придбали також одиницю сміттєзбиральної техніки та шкільний автобус для перевезення дітей з сіл. На умовах співфінансування створили ЦНАП.

За словами В’ячеслава Католика, реформа – це завжди ризик, але вони взяли на себе відповідальність і не помилилися. «Ми за цей період втілили на умовах співфінансування до 30-ти різноманітних проектів, вартістю в загальній сукупності близько 13 мільйонів гривень. Майже мільйон субвенції отримали за сприяння нардепа Ігоря Гузя, за які у селі Бубнів встановили чудовий майданчик та зробили ремонт шатрової покрівлі будинку культури, у селі Селець – теплопостачання в будинку культури.

«Найважчим у напрямку дороги до ОТГ був період від виборів до першого бюджетного року, адже не було ще тоді законодавчого підгрунття.Не було врегульованого питання структури. Кожен наступний крок передбачав зупинку. Але ми справилися. Попереду – багато роботи. Мені приємно, що навколо мене сформувалася хороша команда професіоналів, які розуміють мої думки. У нашій спільній роботі, починаючи, будь-які дії, ми зважали на думку людей, і це дозволило нам не зробити кроки, які б не нашкодили людям», – підсумував він, та роздав медійникам газету «Вісник Зимнівської громади».

Фахівці стверджують, що Зимнівська ОТГ є однією із 366-ти найкращих об’єднаних громад в Україні.

Організатори: ГО «Інтерньюз-Україна» в рамках Програми Агентства США з міжнародного розвитку USAID РАДА: підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво, за сприяння Фонду Східна Європа.




коментарів: 2
  1. А шо журналіста Анатоля не запросили? Чи журналіста Анатоля обличчя лиця на фотки не попало?

  2. Закинув Анатоль журналістику! У майбутній Зарічанській ОТГ почав свиней розводити! Врешті-решт знайшов своє покликання!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер