<

Землекористувачі Володимир-Волинської ОДПІ цьогоріч сплатили до місцевого бюджету понад 13 мільйонів гривень

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:55 | 23.11.2015 / Володимир /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Землекористувачі – юридичні та фізичні особи, які  перебувають на  обліку у Володимир-Волинській ОДПІ, за десять місяців 2015 року сплатили до місцевих бюджетів понад 13 млн. грн. за користування землею.

Зокрема, за згадуваний період часу від платників земельного податку міста Володимир-Волинського та Володимир-Волинського району до місцевих скарбниць надійшло, відповідно – понад 5 млн. та 4,4 млн. грн., від платників Локачинського району місцевий бюджет отримав  3,5 млн. грн.,- інформує Володимир-Волинська  ОДПІ ГУ ДФС у Волинській області.

Левова частка надходжень від земельного податку надходить  у вигляді орендної плати за земельні ділянки державної та комунальної власності, яку сплачують місцеві платники – суб’єкти господарювання.

Важливо, що в результаті прийнятих податкових змін,  земельний податок виключений із переліку загальнодержавних податків та внесений, як складова податку на нерухоме майно, до переліку місцевих податків.

,, Тепер місцеві податки встановлюються  рішеннями сільських, селищних  та міських рад, у яких обов’язково має визначатись об’єкт оподаткування, платник, розмір ставки, податковий період, пільги та інші обов’язкові елементи, визначені ст.7 Податкового кодексу з дотриманням встановлених для відповідного податку чи збору критеріїв ”,- зазначив  начальник Володимир-Волинської ОДПІ ГУ ДФС у Волинській області Ігор Пакулець.

Для представників місцевого самоврядування запроваджені новації – це не лише  передбачуваний резерв для наповнення бюджету, але й ефективний механізм стимулювання розвитку місцевого бізнесу в умовах децентралізації, – підсумував керівник Володимир-Волинських фіскалів .




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер